• 瀏覽: 29,627
  • 回覆: 233
  • 追帖: 2
+6
公立醫院急症室使用量大,醫護人員已疲於奔命,若再遇上搞事病人,更是百上加斤。近日有網民就在瑪麗醫院急症室目擊一名滿口鄉音...

去公立醫院睇醫生係咪一定攞到醫生紙我就真係唔清楚,因為我比較少去,我自己如有唔舒服,多數係去診所睇先嘅,所以呢單唔知點評論。

新聞來源連結:
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190321/mobile/bkn-20190321125514413-0321_00822_001.html?refer=hn&fbclid=IwAR1WKGYBkt2FyfkUIWpm5fWTyFKKCJ4upROcO0zUwz8BOZcw7FcOA_o6S7U

附件

Screenshot_20190322_125941_com.opera.browser.jpg(123.31 KB)

Screenshot_20190322_130007_com.opera.browser.jpg(118.34 KB)

Screenshot_20190322_130031_com.opera.browser.jpg(120.53 KB)

Screenshot_20190322_130039_com.opera.browser.jpg(101.1 KB)

Screenshot_20190322_130045_com.opera.browser.jpg(77.42 KB)

政府醫生亂柒咁來,唔使返工的就問你要不要假紙,有鄉音擺明是語言歧視

引用:
原帖由 refugee 於 2019-3-22 01:15 PM 發表

唔關舔咩事,事實首富係有鄉音
以前英國下派香港的港督,個個都有鄉音!

提示: 違規內容已被屏蔽
直送小欖算啦。

吊,返工最多病假個班就是90後的同事,男女都有月經病

引用:
原帖由 montejo 於 2019-3-22 02:18 PM 發表
吊,返工最多病假個班就是90後的同事,男女都有月經病
有無違法?建議炒晒佢地,乾手淨腳,60後做埋佢,正值壯年,係大展拳腳既好機會

又係150隻畜牲?佢地係唔係做檢疫?

其實講真,公立醫院睇病有冇得拎假紙?如果唔俾假紙,咁病人用乜去同公司攞病假?

又係新移民

求無假紙射波法

送去小覽

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]