• 瀏覽: 3,614
  • 回覆: 57
高雄市長韓國瑜到香港訪問。

韓國瑜上午十時多步出香港機場貴賓,未有回答提問,以手勢向傳媒致意,然後走向到場接機的支持者,與他們握手。今次是韓國瑜上任高雄市長以來首度訪問香港,稍後還會轉到去澳門、深圳和廈門,推銷高雄產品。

韓國瑜抵港時,先在機場貴賓室逗留了一會,政制及內地事務局常任秘書長鄧忍光在場迎接,跟韓國瑜談天。台灣傳媒稱,現場亦有中聯辦及國台辦官員。

咦? 愛黨愛國評論員唔係好憎強國瑜既咩?? 做乜唔狗衝去機場抗議呀???
仲有呀, 呢班支持者公然揮動中華民國國旗, 愛黨愛國評論員坐視不理既???

新聞來源連結:
http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/545378/

西環愛將、建制派議員、何君堯執業律師
求財

「仇中反中膠」先係憎韓國瑜,搞清楚先啦。
引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-3-22 11:27 AM 發表
高雄市長韓國瑜到香港訪問。

韓國瑜上午十時多步出香港機場貴賓,未有回答提問,以手勢向傳媒致意,然後走向到場接機的支持者,與他們握手。今次是韓國瑜上任高雄市長以來首度訪問香港,稍後還會轉到去澳門、深圳和廈門,推銷高雄產品。

韓國瑜抵港時,先在機場貴賓室逗留了一會,政制及內地事務局常任秘書長鄧忍光在場迎接,跟韓國瑜談天。台灣傳媒稱,現場亦有中聯辦及國台辦官員。

咦? 愛黨愛國評論 ...

幫市民搵食、搵出路,唔係高雄都唔可能綠變藍,可以想像高雄民怨係民進黨管治下係幾甘高。
引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-3-22 11:28 AM 發表
求財

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-3-22 11:33 AM 發表
「仇中反中膠」先係憎韓國瑜,搞清楚先啦。
咁揮動中華民國國旗唔可以喇卦, 點解你唔出動去抗議呢?

揮動中華民國國旗有乜問題??

香港好多地方都有掛中華民國國旗

又唔係話要「港獨、台獨」喎

只有民主自由台灣先禁止人民揮動中國五星旗咁低能
引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-3-22 11:36 AM 發表

咁揮動中華民國國旗唔可以喇卦, 點解你唔出動去抗議呢?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-3-22 11:46 AM 發表

只有民主自由台灣先禁止人民揮動中國五星旗咁低能 ...
揮動中華民國國旗都唔算台獨
咁點解遊行果時有人揮動港英旗就被人話攪港獨呢?

因為佢哋無掟磚、無違法達義、無佔中囉。

你睇下「掟磚女」同「黃台仰」呢啲人渣人板咪明囉。
引用:
原帖由 最愛沈太c04 於 2019-3-22 12:04 PM 發表

揮動中華民國國旗都唔算台獨
咁點解遊行果時有人揮動港英旗就被人話攪港獨呢?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-3-22 11:46 AM 發表

只有民主自由台灣先禁止人民揮動中國五星旗咁低能 ...
中華民國國旗?你承認台灣係國家呢搞一中一台定搞兩個中國呀

有人唔知
中央政府與國民黨的關係
唔知幾 friend
連戰差不多
年年訪問大陸

土包子話愛與包容反中能只識為反而反識7咩.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]