• 瀏覽: 14,440
  • 回覆: 213
引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-22 01:00 PM 發表

唔係呀幫人打工等如二等公民?
人地 銀紙 值錢就知喇

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-22 12:58 PM 發表

瓦良格號是舊式航母,點強大呀?
6~7年前 笑緊 山寨手機  會爆炸
今日 華為 已經第一了

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-22 08:40 AM 發表

法新社(法新社)

地鐵車廂相撞,與美國波音737埃塞俄比亞的空難,原因都是同一性質:在交通工具「IT升級」時的「磨合」問題(teething problem)。

一九九一年五月,奧地利勞德航空公司(Lauda)一架波音767在曼谷起飛後不久墜毀,機上還有一對任教香港大學的英籍夫婦。

勞德的空難,當年調查結果,指飛機駕駛操作,進入電腦自動化年代。

由全人工操控到電腦化,有一個過渡期。本 ...
漢奸連人性亦喪失,正是用市民性命試所謂"西方民主自由"

On L 9,攞地鐵試車同737 Max 失事相提並論

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2019-3-22 01:28 PM 發表

6~7年前 笑緊 山寨手機  會爆炸
今日 華為 已經第一了
第一偷竊公司???

引用:
原帖由 賈文子 於 2019-3-22 01:33 PM 發表

漢奸連人性亦喪失,正是用市民性命試所謂"西方民主自由"
你講咩,關民主咩事呀?又化工廠大爆炸死傷幾百人了。

引用:
原帖由 問世間 於 2019-3-22 01:47 PM 發表
On L 9,攞地鐵試車同737 Max 失事相提並論
為什麼不可能比?大家都是電腦問題

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-22 02:00 PM 發表

為什麼不可能比?大家都是電腦問題
地鐵係夜晚冇截人先黎測試。
波音係揾乘客做白老鼠。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-3-22 02:22 PM 發表

班友真系有病。波音第一次意外可以原諒,但是第一次意外之后唔停飛,那就是拿人命做實驗。那就是無恥。第二次意外之后,還不停飛,更加沒人性。還想繼續讓人命做實驗。黃旺旺究竟有無腦 。 ...
動車追逐都無停駛過,雙重標準。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-3-22 02:19 PM 發表

你都幾好野,甘多可以為美爹發聲。你明知道軟件有問題,都要拿人命去試驗,你有無人性,點解唔停飛,試清楚在使用啊。老美打手真系無人性。
反而支付寶已經證明安全可靠。每日數億的transaction 都無問題。而且應用了數年。系prove solution。知唔知道咩叫proved solution。 ...
其實我係串呀樓主同呀陶傑條傻西!
上面果兩句係係樓主copy 出黎

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-3-22 02:39 PM 發表

10年啦,有無發生同樣事件啊,已經證明系proved solution。波音系統明顯不是proved solution。說話之前用下腦。
你即係雙重標準啦,如果波音只是出過一次事,就可以用你的思維解脫

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]