• 瀏覽: 14,464
  • 回覆: 213
引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-22 11:39 AM 發表

問題係石器時代沒有技術盜竊,沒有化工廠大爆炸
偷 國與國之間利益 係冇 道德可言
學 炒 偷 都要 整出嚟 仲要俾人更好
如果唔係 後代都俾人 踩住
就好似原子彈咁 中國 唔整出嚟 今日中國在強大都會俾人 蝦 俾人搶劫
拳頭 武力強大 先係王道
係武力強大之下  穩定既環境 法律先可以遵守

偷竊 抄功課 呢d 係俾 我地普通百姓 普通公司 學生 遵守
化工廠大爆炸 比起以前已經 越來越少
中國地大物博
你公司要偷雞 偷懶 員工 不遵守規定 偷步 都隨時導致意外發生
簡單d講 香港地盤 逢勞工處去地盤 d 工人都唔會開工。等距地走左先做

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-22 08:40 AM 發表

法新社(法新社)

地鐵車廂相撞,與美國波音737埃塞俄比亞的空難,原因都是同一性質:在交通工具「IT升級」時的「磨合」問題(teething problem)。

一九九一年五月,奧地利勞德航空公司(Lauda)一架波音767在曼谷起飛後不久墜毀,機上還有一對任教香港大學的英籍夫婦。

勞德的空難,當年調查結果,指飛機駕駛操作,進入電腦自動化年代。

由全人工操控到電腦化,有一個過渡期。本 ...
醒下喇
中國唔崛起 我地後代都幫外國人打工 世世代代 係 外國人 前面 我地都係二等人

濕九才子,又吠

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2019-3-22 12:25 PM 發表

偷 國與國之間利益 係冇 道德可言
學 炒 偷 都要 整出嚟 仲要俾人更好
如果唔係 後代都俾人 踩住
就好似原子彈咁 中國 唔整出嚟 今日中國在強大都會俾人 蝦 俾人搶劫
拳頭 武力強大 先係王道
係武力強大之下  穩定既環境 法律先可以遵守

偷竊 抄功課 呢d 係俾 我地普通百姓 普通公司 學生 遵守
化工廠大爆炸 比起以前已經 越來越少
中國地大物博  ...
瓦良格號是舊式航母,點強大呀?

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2019-3-22 12:34 PM 發表

醒下喇
中國唔崛起 我地後代都幫外國人打工 世世代代 係 外國人 前面 我地都係二等人
唔係呀幫人打工等如二等公民?

引用:
原帖由 wai1972 於 2019-3-22 12:46 PM 發表
濕九才子,又吠
咩叫濕九,請詳細解釋。

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2019-3-22 09:52 AM 發表

不如翻去 石器時代
其實A I 已經很先進可以代替很多工種但對於一個合格的政府來說如未能給人民一個新的工種代替時都不會一面倒的全面推行🤔🤔🤔🤔🤔

陶生又暗諷,小農DNA狹義式民族主義

地鐵車廂相撞,與美國波音737埃塞俄比亞的空難,原因都是同一性質:在交通工具「IT升級」時的「磨合」問題(teething problem)。

鄰近地區因為太多假野,所以開發電子付款,但衍生更多電子犯罪。另又為了操控人口活動,全國幾億天眼,這是進步利民或是魔鬼的工具?

洗乜咁大個圈號!串美國同加拿大

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]