• 瀏覽: 13,330
  • 回覆: 156
+2
引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-22 08:05 發表

我香港出世的,唔會被鼓勵去大灣區,未夠資格,要非香港出世先去得大灣區比較實際
香港出世代表咩?又係中國特區人分身

引用:
原帖由 香煎邊緣的主題 於 2019-3-22 08:32 發表

支持全香港…
190,000公務員及家屬,
齊齊搬入大灣區辦公及居住生活!
(完益配套:公屋/屋居,醫院學校,購物商場等。)

一來作帶頭作用,
二來釋出商廈地,
三來收回公居屋!
(即時減輕香港土地問題。) ...
其實香港好自由呀,你有本事山頂都可以住,沒本事又可以排公屋,怨係沒用,改善自己好過啦

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-22 08:35 發表

咁林鄭又係咪大灣區區長呢?

將一半香港人移轉到大灣區,咁就唔使填海咁麻煩啦
點解人地要收留你先?

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-22 08:40 發表

香港人係被逼加入大灣區,美國同歐盟什至聯合國都無公開認同大陸呢種做法喎
自己國家政策,乜要果D唔關事既人承認咩?佢養香港人?

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-22 08:57 發表

佐敦人同油尖旺人都係揸香港身份證,香港人唔係揸大陸身份證的,香港係國際化城市,國際社會包括美國日本有權監察香港發展
你自己鍾意比D唔關事既管啫

又開個新賬號

引用:
原帖由 s336990 於 2019-3-22 10:35 發表

每毎城市、地區、國家都係掙人才,想啲無用、甚至有害嘅市民走嘅(當然,無國家會真係做出驅逐市民)
所以你set非香港出世呢條line,於港無任何利益

任何地方,只要一排外,十之八九都係本土嘅人唔夠外來人口競爭
所以你有呢個諗法,甚至開呢個帖
或多或少代表咗啲嘢 ...
好多時都係咁

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-22 10:38 發表

所以咪叫香港男人娶大陸女人嘅人去大灣區團聚囉,無違反人權喎,大陸人黎到香港要住籠屋,急診室要等15小時,咁委屈大陸新移民就真係違反大陸人人權囉 ...
乜你有權要人咁做?雙向喎D港女港男嫁咗外國人就係香港團聚

引用:
原帖由 kwan1516 於 2019-3-22 09:06 AM 發表

非香港出世嘅香港居民?咁.....澳門出生張超雄、大陸出生契弟肥老黎、大陸出生深圳聰、大陸出生湖北琦、大陸出生潮州滿.....佢哋絕對應該去大灣區大展拳腳,有更好發展,香港呢塊資源有限嘅土地留返俾香港出生人士咁樣香港人口可以大減,公屋公院港鐵負擔即時減輕,又可以促進大灣區人口增加,工作機會增加更繁榮,一舉兩得 ... ...
啲癈柴以為中國係美國同歐盟管轄地區。

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-22 07:51 AM 發表
例如非香港出世嘅香港居民,等佢哋可以去大灣區大展拳腳,有更好發展,香港呢塊資源有限嘅土地留返俾香港出生人士,咁樣香港人口可以大減,公屋公院港鐵負擔即時減輕,又可以促進大灣區人口增加,工作機會增加更繁榮,一舉兩得 ...
你又唔去?

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-22 07:51 AM 發表
例如非香港出世嘅香港居民,等佢哋可以去大灣區大展拳腳,有更好發展,香港呢塊資源有限嘅土地留返俾香港出生人士,咁樣香港人口可以大減,公屋公院港鐵負擔即時減輕,又可以促進大灣區人口增加,工作機會增加更繁榮,一舉兩得 ...
香港正苦每月比2皮我,我自動去

Nil

全世界都北望神州廢人咪留喺香港囉

引用:
原帖由 SayingLoveU 於 2019-3-23 11:53 AM 發表
全世界都北望神州廢人咪留喺香港囉
咁點解每日150名單程證來港人士又唔北望神州,要黎香港搶香港人福利呢?

引用:
原帖由 mart1212 於 2019-3-23 06:45 AM 發表

啲癈柴以為中國係美國同歐盟管轄地區。
中國當然唔係美國同歐盟管,但佢哋有權監察香港運作,香港係國際城市

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]