• 瀏覽: 13,302
  • 回覆: 156
+2
例如非香港出世嘅香港居民,等佢哋可以去大灣區大展拳腳,有更好發展,香港呢塊資源有限嘅土地留返俾香港出生人士,咁樣香港人口可以大減,公屋公院港鐵負擔即時減輕,又可以促進大灣區人口增加,工作機會增加更繁榮,一舉兩得

我 promise 你地以後唔再搞事,大家做返好朋友,OK?
所以咪搞緊「逃犯條例」囉

到時你都有份 

引用:
原帖由 starr 於 2019-3-22 07:58 AM 發表
所以咪搞緊「逃犯條例」囉

到時你都有份 

我香港出世的,唔會被鼓勵去大灣區,未夠資格,要非香港出世先去得大灣區比較實際

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-22 08:05 AM 發表
我香港出世的,唔會被鼓勵去大灣區,未夠資格,要非香港出世先去得大灣區比較實際
香港出世又點,咪又係單非雙非

香港已經係大灣區啦,點解咁多垃圾係都要犯「由香港去大灣區」呢個錯誤嘅呢

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-22 07:51 AM 發表
例如非香港出世嘅香港居民,等佢哋可以去大灣區大展拳腳,有更好發展,香港呢塊資源有限嘅土地留返俾香港出生人士,咁樣香港人口可以大減,公屋公院港鐵負擔即時減輕,又可以促進大灣區人口增加,工作機會增加更繁榮,一舉兩得 ...
支持全香港…
190,000公務員及家屬,
齊齊搬入大灣區辦公及居住生活!
(完益配套:公屋/屋居,醫院學校,購物商場等。)

一來作帶頭作用,
二來釋出商廈地,
三來收回公居屋!
(即時減輕香港土地問題。)

引用:
原帖由 krolik 於 2019-3-22 08:23 AM 發表
香港已經係大灣區啦,點解咁多垃圾係都要犯「由香港去大灣區」呢個錯誤嘅呢
咁林鄭又係咪大灣區區長呢?

將一半香港人移轉到大灣區,咁就唔使填海咁麻煩啦

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 krolik 於 2019-3-22 08:37 AM 發表

低能仔,你搞清楚大灣區包括邊個城市啦,死白痴
香港人係被逼加入大灣區,美國同歐盟什至聯合國都無公開認同大陸呢種做法喎

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-22 08:05 AM 發表

只用發現…
洪水橋,大東北,人工島,
一半嘅資金做港人港地,
已可建設兩陪大嘅"新香港"!
(到時班傑青爭住北上喇…)

引用:
原帖由 krolik 於 2019-3-22 08:23 AM 發表
政府帶頭帶領…
近19萬公僕及家人(60萬),
搬遷入大灣區港人港地,
辦公,上學,生活,居住!

香港即時釋出…
大量商廈/住屋等用地,
樓價/租金/環境/空間,
都可以得到大大改善!

港人要辦理公服…
可以搭乘高鐵住返,
政府會有提供補貼,
又刺激大灣區消費,
又解決了土地問題!

新香港人優先

只要稅務安排,福利,保險,醫療同香港一樣,好多人會上去,唔一定要雙非。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]