• 瀏覽: 21,494
  • 回覆: 421
+9
香港土生土長嘅真係冇幾個叻人,九成九都係外來嘅

李嘉誠都係出賣香港人利益
李嘉誠都係柒碌
李嘉誠都係無人性

引用:
原帖由 22333000 於 2019-3-22 08:05 AM 發表

可能果D19兩蚊既老豆老母都係大陸哩
其實而家大部份港燦,老豆老母2邊數上去唔洗遠,去到5代人內直系至親,一件都無你所講既大陸喱,應該都無得幾多個係
應該要將呢d人全部踢出香港,遣返原居地,只可留下純種港燦,實行純種港燦計劃

本土?有幾個係原居民?就如班黃屍成日話香港人咁,佢地代表幾多香港人,幾多香港出世嘅人呀,廢物就係廢物 

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-3-22 06:54 AM 發表
香港每日150個內地新移民來港的配額問題,惹起兩派對立。立法會今日(21日)辯論「改革移民及入境政策」的議員議案,提出動議的新同盟立法會議員范國威指,年初的流感高峯期間,公立醫院爆滿,前線醫護面對龐大工作壓力,要求叫停每日150個單程證配額,不過民建聯議員何俊賢就認為,由內地來港的新移民為香港提供勞...

但係李嘉誠係有錢人,唔駛霸公屋,唔需要拿眾緩,個人又上進唔係好似陸喱咁老馮等人幫wo ...

引用:
原帖由 kenneth6 於 2019-3-22 08:12 AM 發表

湖北琦,羅湖聰
施君龍

引用:
原帖由 kenneth6 於 2019-3-22 08:22 AM 發表

呃白痴,入爺老 , 食金絲
怕人知道係大陸仔咪大大聲嗌本土

撤銷150個喇!

香港回歸已經22年,根據基本法50年不變嘅承諾,唔接受回歸中國嘅可以移民離開香港,到時可能啱啱好

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-3-22 06:54 AM 發表
香港每日150個內地新移民來港的配額問題,惹起兩派對立。立法會今日(21日)辯論「改革移民及入境政策」的議員議案,提出動議的新同盟立法會議員范國威指,年初的流感高峯期間,公立醫院爆滿,前線醫護面對龐大工作壓力,要求叫停每日150個單程證配額,不過民建聯議員何俊賢就認為,由內地來港的新移民為香港提供勞...

但係李嘉誠係有錢人,唔駛霸公屋,唔需要拿眾緩,個人又上進唔係好似陸喱咁老馮等人幫wo ...
香港有一班喪心病狂的人在搞事😡😡😡

如果停左150人香港從此無流感高峰期,我贊成。

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-3-22 07:18 AM 發表
香港傑青18歲就排公屋,扮曬公義搞反政府運動咬老綜
反政府啲仆街
全部都係住公屋、一係拎老綜、一係就傷殘津貼
無一個係正常人

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]