• 瀏覽: 21,453
  • 回覆: 421
+9
最憎聽到本土派呢個名詞, 佢哋大部份大陸出世, 咩阿奇阿蔥...

影衰晒!

應該用老泥英作例子丫嘛

引用:
原帖由 姓肉強的我 於 2019-3-23 10:05 AM 發表

你講咩春呀? 咩撚野平衡宇宙呀? 你睇共產黨救地球睇懵左你? 到今時今日,大陸都係發展中國家,香港果時係唔需要靠大陸,唔需要大陸照,英治時期既香港已經超越大陸好多,如果唔係,啲人都唔會認同香港國際金融中心地位。 ...
果然唔同時空

愛共愛國狗畜終日煽動中港矛盾

引用:
原帖由 MICMIC_2ND 於 2019-3-23 10:05 AM 發表

原來你只懂活在自己幻想中,斷估無辛苦。  
你講得無錯,佢的確係斷估無辛苦,活在自己幻想中
自己都識唔小聚大陸老婆既人,包括親戚同事朋友隔離鄰舍,真係全部都係在港出世長大受教育既港燦嚟
細妹有個係LV做sales既港女朋友,嫁咗俾大陸男

引用:
原帖由 dylan_l 於 2019-3-23 08:51 PM 發表
愛共愛國狗畜終日煽動中港矛盾
你咁講啲維穩員呀

但係人哋落嚟冇食到福利喎,呢個比喻唔係太啱

引用:
原帖由 Tokyo2040 於 2019-3-22 07:09 AM 發表
大陸出世過左羅湖橋就扮本土,班撚樣十個有十個係大陸仔
777及政府膠官睜眉弄眼日日吹大灣區
講到天花龍鳳,天上有地下無
又叫香港人勿錯失機遇,遷往大灣區住及工作
既然講得咁好,香港人就不需要包容
所謂家庭團聚。咪叫阿爺響大灣區提供住屋,醫療,就業
學校等福利給香港人上去家庭團聚。咪響度亂洗香港人d錢。
***之前已經有咁多大白象基建...港珠澳大橋, 高鐵 ....
暢通無阻, 交通咁方便, 已冇任何藉口湧落香港團聚***
現在日日都見到周街強國人講怪話,廣場有人跳大媽舞
公立醫院十之八九都是強國人。
應立即取消每日150人單程政策, 唔好再講廢話呃鳩香港人。

引用:
原帖由 投訴即被禁訪 於 2019-3-25 04:42 PM 發表

777及政府膠官睜眉弄眼日日吹大灣區
講到天花龍鳳,天上有地下無
又叫香港人勿錯失機遇,遷往大灣區住及工作
既然講得咁好,香港人就不需要包容
所謂家庭團聚。咪叫阿爺響大灣區提供住屋,醫療,就業
學校等福利給香港人上去家庭團聚。咪響度亂洗香港人d錢。
***之前已經有咁多大白象基建...港珠澳大橋, 高鐵 ....
暢通無阻, 交通咁方便, 已冇任何藉口湧落香港團聚***
...
只係愛共狗畜先話包容中國新移民

引用:
原帖由 launch_date 於 2019-3-22 06:25 PM 發表
on9 一個地方太多人,就要人流管制架啦,
遲泥既咪等下囉,好正常吖,唔通無俺雞籠咩~~~

人流管制唔攪,濫印鈔唔攪,咁填幾多個海都無用啦
結果咪一L樣~~~

李家誠香港住咗N年啦,攞佢同新移民比~~係咪on9架
你會唔會同原始人比呀~~~白L痴 ...
愛共愛國ge中華民族質素係咁上下擦鞋至上

何喜華正什pk, 新移民的一到步福利就是他爭取的
新移民是因他才能夠光速上樓

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]