• 瀏覽: 23,878
  • 回覆: 240
傻侵:附帶條件係幫我還埋借德銀果兩億🤣🤣🤣🤣🤣

老尾自己儍仔,以為全世界都儍,咁嘅條件中國啋你都有味😁

希望就協議設立執行機制,華府可以在中方不遵守協議條款的情況下,選擇對中國商品徵收關稅,同時中國亦要承諾不會採取報復措施。

美國佬真咁白痴

快達協議又要繼續收關稅,傻侵思覺失調.

談判將會破裂

引用:
原帖由 9797abc 於 2019-3-21 03:40 PM 發表
美國總統特朗普表示,即使同中國達成貿易協議,仍會維持對華貨品徵收關稅一段長時間,確保中國履行協議。
特朗普在白宮重申,同中國的談判進展順利,美方即將與北京達成一項貿易協議,美國貿易談判代表快將前往中國。
外電引述消息認為,美方在談判中的其中一個重點,是希望就協議設立執行機制,華府可以在中方不遵守協議條款的情況下,選擇對中國商品徵收關稅,同時中國亦要承諾不會採取報復措施。

:sm ...
一定係青山走犯呀

咁既協議好明顯係關稅照收,但又唔淮中國採取報復手段,即係公我贏,字你輸,如果中國同意,一定係已經有對策動付,唔係既話又要繼續俾關稅,又唔可制裁,咁同沒達成協議前有咩分別呢?

引用:
原帖由 9797abc 於 2019-3-21 03:40 PM 發表

美國總統特朗普表示,即使同中國達成貿易協議,仍會維持對華貨品徵收關稅一段長時間,確保中國履行協議。
特朗普在白宮重申,同中國的談判進展順利,美方即將與北京達成一項貿易協議,美國貿易談判代表快將前往中國。
外電引述消息認為,美方在談判中的其中一個重點,是希望就協議設立執行機制,華府可以在中方不遵守協議條款的情況下,選擇對中國商品徵收關稅,同時中國亦要承諾不會採取報復措施。

:sm ...
想入非非

引用:
原帖由 andylouis1 於 2019-3-21 05:01 PM 發表
咁既協議好明顯係關稅照收,但又唔淮中國採取報復手段,即係公我贏,字你輸,如果中國同意,一定係已經有對策動付,唔係既話又要繼續俾關稅,又唔可制裁,咁同沒達成協議前有咩分別呢? ...
老美真係當中國傻架

引用:
原帖由 賈文子 於 2019-3-21 04:50 PM 發表
希望就協議設立執行機制,華府可以在中方不遵守協議條款的情況下,選擇對中國商品徵收關稅,同時中國亦要承諾不會採取報復措施。

美國佬真咁白痴 ...
''中方不遵守協議條款的情況下 "

''同時中國亦要遵守不會採取報復措施。"

都唔遵守, 又點會遵守唔報復,
寫出泥條尾國老, 應該係有讀寫困難

玩野侵

只有美國佬急

乜白痴協議嚟㗎!剩講中國唔遵守條約,咁樣美國唔遵守條約又會點?中國又唔可以報復呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]