• 瀏覽: 7,229
  • 回覆: 74
  • 追帖: 2
+6
有人信是真的就得啦!

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2019-3-21 03:37 PM 發表
一定要繼續爭取取消單程證 因為單程證已為香港帶來很多問題
佢哋黎到香港要代表香港人發聲架!

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2019-3-21 03:37 PM 發表
每日150個,都係香港人自己製造出黎

引用:
搞港獨不可能

早年囤地、種釘的地產商,等政府收地的,定必瘋狂反對,動用一切都
要反,我們無屋者輪候者應支持
利申:我是無屋者

引用:
原帖由 版煮報夢 於 2019-3-21 15:37 發表
咁家庭團聚呢啲基本人權點算?
香港淪落到人權都要削?

到2030年落成,香港會增加50萬新移民,需12-17萬個公屋單位安置。換言之東大嶼填海只能滿足新移民的需要,並不能解決現時居住問題。如果限制或取消單程証,實質可以舒緩或徹底解決香港住屋問題。既然香港政府鼓勵市民往大灣區工作及屋住,點解唔鼓勵喺大灣區家庭團聚?

引用:
中央話事, 港府仲會插手 ?

地產商搞到成個社會階層難以向上移動,一定要解決

引用:
原帖由 香港雞蟲 於 2019-3-21 03:43 PM 發表
每日150個,都係香港人自己製造出黎
唔好要人面對現實啦

引用:
原帖由 拉屎圍家私 於 2019-3-21 03:33 PM 發表
發展局交代「明日大嶼」造價,無非為阻止坊間「萬億人工島」的指控繼續發酵。港人飽受高樓價壓迫,而自計劃提出後樓價竟然出現難得一見的回調。不過「明日大嶼」在網上世界依然人見人憎,網民爭相派「嬲嬲」,為什麼?

https://fs.mingpao.com/ins/20190321/s00022/12591e81fc892d50978ab623ed0eae30.jpg

究竟多大的仇恨? 竟然要攬炒?? ...
我支持唔好搞填海架,總之一日仲有150政策,一日都唔好再起公屋

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]