• 瀏覽: 16,161
  • 回覆: 116
  • 追帖: 2
引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-3-21 03:50 PM 發表
泛民甘多智將諗唔到?!
可能英奴年代遺留落黎 (我無上網搵尐條例幾時定).
英奴年代既話, 泛民都只係奴.

撞車罰乜嘢

引用:
原帖由 samsampigpig 於 2019-3-21 03:55 PM 發表

可能英奴年代遺留落黎 (我無上網搵尐條例幾時定).
英奴年代既話, 泛民都只係奴.
罰則都係回歸後先有。 泛民是奴又真係……

引用:
原帖由 pugbb 於 2019-3-21 09:01 AM 發表

當初無諗局部車站停用點計   議員要求「自畀」優惠補數
香港文匯報訊港鐵經過兩晚的清理及搶修後,昨日凌晨終成功把日前相撞的兩列列車移離主行車路軌,荃灣線昨晨全線列車服務回復正常。港鐵主席馬時亨強調一定會查至水落石出,確定信號系統完全安全才會啟用。至於港鐵的懲處,根據現行機制只有列車服務受延誤才適用,但今次事件荃灣線只有局部車站停用,整體列車服務 ...
罰不准營業七天。

係個信號系統有問題,關港鐵乜事,點解要罰? 要追究都係追究個供應商啦,要佢賠錢

日q日淨係識得壞,俾錢坐雞籠😡😡

引用:
原帖由 pugbb 於 21/3/2019 09:01 發表

當初無諗局部車站停用點計   議員要求「自畀」優惠補數
香港文匯報訊港鐵經過兩晚的清理及搶修後,昨日凌晨終成功把日前相撞的兩列列車移離主行車路軌,荃灣線昨晨全線列車服務回復正常。港鐵主席馬時亨強調一定會查至水落石出,確定信號系統完全安全才會啟用。至於港鐵的懲處,根據現行機制只有列車服務受延誤才適用,但今次事件荃灣線只有局部車站停用,整體列車服務 ...
罰錢有鬼用咩
應該每次試車
都要軟件公司高層及講鐵高層
齊齊坐司機隔離

引用:
原帖由 天地英雄 於 2019-3-21 09:07 AM 發表
唔好講罰,多膠魚,而家兩列車維修賠償,最終咪又係歸翻票價,小市民埋單
年底地鐵只係賺了左幾許零頭姐...
說對了,市民埋單.

越大鑊越冇事~

一睇就知唔罰得啦, 2日都有停過服務.

罰完咪又加價

好彩唔洗罸。唔係又加價補數。變相訓返市民。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]