• 瀏覽: 6,225
  • 回覆: 83
引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-21 02:54 PM 發表

你有冇睇文架,叫你暴力專制,還要世代相傳,這才是仇恨。你叫加乘哥唔打哥以夫,算咩?開工都要做功課架。
暴力專制關魯迅乜事? 反吃人禮教又係暴力專制世代相傳? 冇前人反禮教,你而家可能學儒家文化圈日韓咁要遵守森嚴階級觀念,論資排輩,上級隨時暴打下級既社會秩序。

你班人要封左球會起公屋,同老毛土改冇分別,五十步笑百步而已。

你郁下話人收錢出聲,一樣係散播仇恨言論。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-21 08:50 AM 發表
當世有一名詞,左膠騎劫濫用,叫做「仇恨」。有所謂仇恨言論,亦即hate speech。

何謂仇恨言論?確是有的。如紐西蘭血洗清真寺之恐襲槍手,附有自白書長七十四頁,認同暴力,表示要殺光伊斯蘭移民,包括其兒童,因為兒童長大了,也會變成恐怖份子。

同理,馬克思、列寧、托洛斯基、哲古華拉,反抗資本主義,也行主張和鼓吹階級鬥爭,亦即用暴力來推翻一個階級,推翻之後建立專政,而且還要一代代暴力專政下去。這 ...
「有如伊斯蘭國和五毛,他們剩下來的,只有歇斯底里的謾罵和咆哮。」十九才子對大陸人真係有深刻既認識

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-21 08:50 AM 發表
當世有一名詞,左膠騎劫濫用,叫做「仇恨」。有所謂仇恨言論,亦即hate speech。

何謂仇恨言論?確是有的。如紐西蘭血洗清真寺之恐襲槍手,附有自白書長七十四頁,認同暴力,表示要殺光伊斯蘭移民,包括其兒童,因為兒童長大了,也會變成恐怖份子。

同理,馬克思、列寧、托洛斯基、哲古華拉,反抗資本主義,也行主張和鼓吹階級鬥爭,亦即用暴力來推翻一個階級,推翻之後建立專政,而且還要一代代暴力專政下去。這 ...
"左膠認為紐西蘭槍手的偶像是川普",  係個犯話七仔係偶像, 9 唔8

陶𠍇嘅文章,說話差唔多每一句都係單單打打,不斷制造仇恨,唔知佢識唔識自我反省吓

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-3-21 04:00 PM 發表

其他國家無quota,和外國人結婚都可以很快團聚。但是大陸有150 quota,所以要等4年。你系唔系覺得唔公平,你系唔系覺得唔人道要廢除啊。
你想想為什麼自己地方不能決定誰進來。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-3-21 04:02 PM 發表

陶杰有理性?有無病。你們港毒友玩仇恨仲要唔認,真無恥。
看你的殘體字看不到理性討論。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-3-21 07:00 PM 發表

香港是中國一部分。中國人其實是應該自由進出。現在中央頂着壓力,給quota給你已經算好了。感恩啦。
還有不要以為香港獨立,香港就可以通過一個違反人權的法律。難道你們泛民要拆散人家家庭嗎?用下你的腦袋。 ...
北京上海都自己限制戶籍,你廢話說少講啦。

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-3-21 07:44 PM 發表

你不就是系度玩仇恨,證明你的膚淺。真系公我贏,字你輸。簡體字只是一種溝通工具。而且很多你們法輪功朋友一樣用簡體字。
說你字裡行間沒有內容呀,唉

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-3-21 09:13 PM 發表

但是現在大陸人可以自由香港定居嗎?
你答我啦,你地泛民日日人權民主但是今日卻要破壞人的團聚,這是違背你們泛民的人權牌匾。
你答我啦,戶籍是外省給北京上海嗎?團聚上國內不可能嗎?答啦。

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-21 09:28 PM 發表

你答我啦,戶籍是外省給北京上海嗎?團聚上國內不可能嗎?答啦。
依家係港蝗申請家庭團聚呀!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]