• 瀏覽: 27,600
  • 回覆: 172
+3
引用:
原帖由 linyaoyao 於 2019-3-21 08:22 AM 發表
許多人在網購時都有「踩雷」的經驗,日前就有一名男網友在大陸淘寶網上撿便宜,想用2000元新台幣買一副藍芽耳機,豈料待他收到或打開一看,頓時傻眼,因為他收到的竟是一對以耳機為造型的耳環,讓他無奈問網友自己是不是被騙了,而照片曝光後,頓時笑翻許多網友。日前一名男網友在臉書《爆廢公社二館》上貼出一張照片,可以看到桌子上擺有一對以耳機為造型的耳環,上面還附有著兩顆潔白的珠子,看起來就像是網友diy自製的精 ...
新台幣

引用:
原帖由 jacky888888 於 2019-3-21 08:47 AM 發表
淘寶有申訴機制,如果真係咁樣呃,可以唔過錢比佢架
呢d 一睇就知係陳健康事件, 點會申訴, 最緊要呃井蛙

柒L矇矇的買家可以賴誰呢?

只可以講淘寶唔係樣樣野都可以買 愈貴就愈伏 

要試的貨勿買 (電器手機鞋) 價錢幾吸引都唔可以買

食物唔會買 因為佢見你送集運倉 就一定會發就到期食物 大陸生意朋友咁講

衫褲襪 家居日用品可以買 但都有風險 機率買十件其中有一至兩件都要唔到可以即掉或回收 最慘係大陸每間廠做出黎ge衫尺碼都唔係統一 

最後想講今日淘寶價錢比起以前貴左好多好多

2000蚊即係500蚊港幣,
肯攞500蚊洗乜上淘寶買?

利申:十多年前裝修需要用d好窄好細嘅床頭櫃和茶几(香港找不到)才第一次用淘寶……當時搭單買了個KVM switch(平,半年左右插頭就甩),打後幾年都冇再用,係最近一年多才心血來潮用返淘寶源於想找模型車(香港找不到)開始,之後都買了好多大大小小古靈精怪嘅嘢,暫時全部都好可靠,沒出什麼貨不對辦

引用:
原帖由 linyaoyao 於 2019-3-21 09:51 AM 發表

耳機耳環
中國人文字遊戲騙子
耳環和耳機這兩個名詞你分辨唔到? 你未用過淘寶就無謂獻醜啦 乜你幻想中的淘寶店只寫兩個字? 他們對產品的資料說明分分鐘詳細過店舖的sales

唔識野
這就是合體耳環

可以吾比錢

引用:
原帖由 linyaoyao 於 2019-3-21 08:22 AM 發表
許多人在網購時都有「踩雷」的經驗,日前就有一名男網友在大陸淘寶網上撿便宜,想用2000元新台幣買一副藍芽耳機,豈料待他收到或打開一看,頓時傻眼,因為他收到的竟是一對以耳機為造型的耳環,讓他無奈問網友自己是不是被騙了,而照片曝光後,頓時笑翻許多網友。日前一名男網友在臉書《爆廢公社二館》上貼出一張照片,可以看到桌子上擺有一對以耳機為造型的耳環,上面還附有著兩顆潔白的珠子,看起來就像是網友diy自製的精 ...
你真係信架?
大小姐金句:「原來你唔係扮,係真係蠢架喎!」
淘寶買野,貨不對辦要退款話咁易,呢D作文,得啖笑。

老作都有成意d啦, 果對耳環哩?連相都無好難要人信。

孤島井底人士出多D呢類假文, 打吓飛機!!

話我知邊家店買,如果距敢寫系耳機,我就敢買,然後申訴仲可以賠多D

引用:
出貼前自己睇下先啦,真係笑死。

懷疑爆料面書做假為谷人氣。第一,四百人仔一睇就知假貨,何來便宜,根本就係貴。第二,上淘寶搵耳機耳環,都搵唔到此款。

😏自己傻就好咪當人傻先得架

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]