• 瀏覽: 36,246
  • 回覆: 411
  • 追帖: 2
+3
人以身為貴,家以和為貴,鄰以親為貴,
友以誠為貴,體以健為貴,衣以適為貴,
住以雅為貴,窮以志為貴,富以仁為貴,
心以善為貴,品以端為貴,物以稀為貴,
情以真為貴。👍
引用:
原帖由 fb666 於 2019-3-20 19:58 發表
拒售晶片促中國芯面世
任正非恥笑美國:
他日想賣都賣唔出!
2019.03.20 14:00 時事
美國妄想封殺華為時,卻不知自己是多麼可笑﹗華為近月頻頻受美國攻擊,華為創始人任正非完全不為所動,反而形容美國不賣晶片給中國「很好笑」,因為這等同迫對方自己把晶片做出來,之後只會出現想賣也賣不到的情況。

反問何為有錢不賺任正非早前接受BBC訪問時,特別提到美國揚言不賣晶 ...
💪💪💪💪💪💪💪💪💪💪

絕對支持

美國愈打壓,中國愈自強
支持美國更大力地打壓

好 到時美狗D晶片變成了垃圾  送比中國都唔撚要你

當中國做到出來既時候
外國野就聽收皮

剩係講手機&高鐵
以前日本貨走在最前

邊個會諗到國產手機數前間會起得咁快

其他航天通訊量子超高壓電etc唔講

中國加油

引用:
原帖由 fb666 於 2019-3-20 07:58 PM 發表
拒售晶片促中國芯面世
任正非恥笑美國:
他日想賣都賣唔出!
2019.03.20 14:00 時事

美國妄想封殺華為時,卻不知自己是多麼可笑﹗華為近月頻頻受美國攻擊,華為創始人任正非完全不為所動,反而形容美國不賣晶片給中國「很好笑」,因為這等同迫對方自己把晶片做出來,之後只會出現想賣也賣不到的情況。

反問何為有錢不賺任正非早前接受BBC訪問時,特別提到美國揚言不賣晶片給中國,認為 ...
又反問一句,有錢可賺的芯片,大陸直係會唔自己做埋?

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-20 08:50 PM 發表

做生意有現成賣嘅
幹嗎要自己做
噉你都唔識,好打有限。

只有共產黨才能救中國。

中國加油

做到。中國一早做左啦。有錢賺點解你又唔做。

引用:
原帖由 CB1668_2 於 2019-3-20 08:50 PM 發表

分工都唔識?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]