• 瀏覽: 675
  • 回覆: 14
一名男子前年透過短期租屋平台Airbnb預訂澳洲墨爾本一間民宿,惟他因未能繳交二百一十澳元(約一千一百七十港元)房租,結果遭房東打死。涉事房東早前被判誤殺罪成,周二被判入獄十一年,同案另外兩名疑犯分別判囚獄九年和七年半。

駛唔駛咁暴力呀. 一日唔交就打死人

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20190320/00180_028.html

連去銀行攞錢交租的機會都冇...

一千幾百就要坐10年

除番開為百幾蚊坐1年,1100坐11年

澳洲墨爾本呀,你有閱讀困難?
引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-3-20 10:20 AM 發表
中共管治下嘅子民個個骨子裡都暴戾成性
引用:
原帖由 kennyice 於 2019-3-20 10:14 AM 發表
一名男子前年透過短期租屋平台Airbnb預訂澳洲墨爾本一間民宿,惟他因未能繳交二百一十澳元(約一千一百七十港元)房租,結果遭房東打死。涉事房東早前被判誤殺罪成,周二被判入獄十一年,同案另外兩名疑犯分別判囚獄九年和七年半。

駛唔駛咁暴力呀. 一日唔交就打死人

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/china_world/20190320/00180_02 ...

同人唔同命,城邦誤殺只係輕判1年

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-3-20 10:20 AM 發表
你呢啲咁嘅L樣真係搏屌

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2019-3-20 10:50 AM 發表

香港租霸係無敵,買住宅收租並唔係好投資

商鋪反而易收
買股收息,準時存入銀行戶口,冇須擔心

引用:
澳洲幾時比大陸管治呀?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-3-20 10:36 AM 發表
澳洲墨爾本呀,你有閱讀困難?
佢連新聞標題嘅澳字代表乜都唔睇清楚,只一見到殺死人就跳出嚟話响中國發生。呢啲咪叫做盲反囉!

打死左咪更加收唔返租? 死人一定唔會交租......都仲未講自己都要坐返十碌八碌, 真係笨

引用:
原帖由 kennyice 於 2019-3-20 11:03 AM 發表

澳洲幾時比大陸管治呀?
好快

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]