• 瀏覽: 33,464
  • 回覆: 555
  • 追帖: 4
+31
賣地賺到笑

磚家 = 犯民姚松炎

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-3-20 08:21 AM 發表
賣地賺到笑
唔會有賣地架,只會起公屋,仲只有大陸新移民先可以住架。
大陸舊移民住市區咪幾好囉!

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-3-20 08:18 AM 發表
【史上最貴】【本報訊】政府昨日公佈「明日大嶼」計劃的工程造價估算,金額高達6,240億元,成為本港史上最貴基建項目,是90年代玫瑰園計劃開支的四倍,平均每名港人須負擔83,395元。這筆公帑將會用作在交椅洲興建1,000公頃人工島、欣澳及龍鼓灘填海、屯門沿海發展區,及相關交通基建。政府力...

建咩鬼呀!政府係到吹水,現有工程都未搞得好啦!
最鳩慶既係比錢建公屋益班大陸喱! ...
Good comments...

一定超資, 10000億都可能

引用:
原帖由 tailing 於 2019-3-20 08:43 AM 發表

唔會有賣地架,只會起公屋,仲只有大陸新移民先可以住架。
大陸舊移民住市區咪幾好囉!
只會起公屋重只准新移民住?! 幻想太多?!

引用:
原帖由 walkerman12345 於 2019-3-20 08:18 AM 發表
【史上最貴】【本報訊】政府昨日公佈「明日大嶼」計劃的工程造價估算,金額高達6,240億元,成為本港史上最貴基建項目,是90年代玫瑰園計劃開支的四倍,平均每名港人須負擔83,395元。這筆公帑將會用作在交椅洲興建1,000公頃人工島、欣澳及龍鼓灘填海、屯門沿海發展區,及相關交通基建。政府力...

建咩鬼呀!政府係到吹水,現有工程都未搞得好啦!
最鳩慶既係比錢建公屋益班大陸喱!

新聞來源連 ...
就算9萬億,香港政府都比得起

要起樓,填海冇乜唔妥。

又有專家....

當年
起地鐵...又話大白象
起新機場..又話大白象

宜家無地鐵無新機場...香港變番做漁港

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-3-20 08:25 AM 發表
磚家 = 犯民姚松炎
加蘋果妓者,,,,,

引用:
原帖由 睇天做人 於 2019-3-20 08:59 AM 發表

只會起公屋重只准新移民住?! 幻想太多?!
好多人開post都係話益哂班大陸人喎!

突然間香港又冇曬住屋問題了

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]