• 瀏覽: 844
  • 回覆: 8
將來嘅收益咪俾返晒佢囉,淨係識得叫人支持填海,又唔肯出錢,不如全港市民支持個啲人自己出錢去填海,以後收益歸返佢哋,唔肯出錢嘅市民就唔使出錢填海,將來佢哋亦唔會要求分到收益,咁樣最公平啦 ,點解少數幾個人要填海,就要全香港市民出錢,等如你老細要裝修個辦公室,都唔會要職員夾錢啦,香港無咁大個頭就唔好學人帶咁大頂帽,無咁多土地就唔好學人接收咁多新移民,講完  

我 promise 你地以後唔再搞事,大家做返好朋友,OK?
政府其實提過可能會發債集資
如果成事真係有機會架

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-20 07:25 發表
將來嘅收益咪俾返晒佢囉,淨係識得叫人支持填海,又唔肯出錢,不如全港市民支持個啲人自己出錢去填海,以後收益歸返佢哋,唔肯出錢嘅市民就唔使出錢填海,將來佢哋亦唔會要求分到收益,咁樣最公平啦 ,點解少數幾個人要填海,就要全香港市民出錢,等如你老細要裝修個辦公室,都唔會要職員夾錢啦,香港無咁大個頭就唔好學人帶咁大頂帽,無咁多土地就唔好學人接收咁多新移民,講完   ...
你路細係民主選出嚟嘅?

香港有邊項基建係揸fit人自己出錢?
特離普話要起圍牆,有自己找過數?
某議員話要增加醫療撥款,又係佢自己找數?

要自己找數,洗鬼做官領導咩!做李嘉誠咪得囉!

劉生有交稅,你冇,講完

乜得黎D論點高質成咁

引用:
原帖由 33Chris 於 2019-3-20 11:41 AM 發表
乜得黎D論點高質成咁
證明而家嘅學生質素 倒退香港50年

引用:
原帖由 貓男 於 2019-3-20 11:27 AM 發表

你路細係民主選出嚟嘅?

香港有邊項基建係揸fit人自己出錢?
特離普話要起圍牆,有自己找過數?
某議員話要增加醫療撥款,又係佢自己找數?

要自己找數,洗鬼做官領導咩!做李嘉誠咪得囉! ...
咁仲衰,你要填海要我出錢,仲要每個市民夾8萬幾蚊,咁我宣誓以後唔踏足個人工島,係咪唔使夾錢先,唔通政府要起條鑲鑽石嘅行人天橋要一千億又要每個市民出錢咩!

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2019-3-20 11:33 AM 發表
劉生有交稅,你冇,講完
交稅有冇夠交到8千億夠用黎填海先

引用:
原帖由 西門町 於 2019-3-20 12:06 發表

咁仲衰,你要填海要我出錢,仲要每個市民夾8萬幾蚊,咁我宣誓以後唔踏足個人工島,係咪唔使夾錢先,唔通政府要起條鑲鑽石嘅行人天橋要一千億又要每個市民出錢咩! ...
你老細叫你開工,你唔do,咪搵過個老闆囉!
香港唔啱你,走得甩係你有本事,走唔甩你就認命。
不過怕扯你交嘅稅仲少過香港政府俾你嘅。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]