• 瀏覽: 42,058
  • 回覆: 246
  • 追帖: 2
+3
精研多年的高科技聚合物

物價上漲無計啦
小朋友日日對住手機ipad又係死

蘋果手機殼,成舊幾水一個!大陸山寨唔使$10蚊!

引用:
原帖由 pkpc 於 2019-3-19 08:33 PM 發表

每 1 代小朋友,總有代表他們的玩具。好像四驅車是「80 後」在孩提時代的代表玩具,而爆旋陀螺在「00 後」和「10 後」心目中,應該也是極具代表性的玩具之一。過去為了提升四驅車速度和穩定性,「80 後」玩家可能 ...
咁。。。。LV呢?

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2019-3-20 06:35 AM 發表

在下幫襯嗰檔點都有隻金花仔,不過好似兩蚊抽!
大俠你好後生,我年代抽是5毫子,中左隻大老篤就食左你隻金花先

我出夠5毫子, 麻煩邊位可以整個一模一樣既比我.

只能怪自己當年冇用九+幾蚊買個安全套。

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2019-3-19 10:27 PM 發表
算啦!貴係貴咗啲!咁諗吓以前為咗買搖搖冇食幾多餐飯!為咗抽到個金至尊搖搖日日啲零用剩係用嚟飲汽水!
師兄同一年代

心頭好嘅嘢,好難話抵唔抵

引用:
原帖由 大圍寶叔 於 2019-3-20 07:13 AM 發表

你唔講我都唔記得咗呢回事!😊
以前有架貨VAN全港周圍去俾人中獎換嘢,要睇報紙留意佢幾時嚟你度!諗起第一次換金至尊搖搖好撚威,好多人埋嚟睇😎😎😎😎😎

引用:
原帖由 kei928 於 2019-3-20 12:12 AM 發表
其實爆旋陀螺都係90後代表玩具,估唔到可以hit足咁多年
係啦
我個仔幾歲,成班同學都玩

引用:
原帖由 tommylch886 於 2019-3-20 12:35 AM 發表
價值觀問題。。
成人玩具比較,你覺得 20萬買架二手平治 or 20萬買隻勞,邊樣值得???
根本沒有標準答案。。
但我覺得,童年回憶係無價架,係能力範圍內咪當獎勵下小朋友囉,唔係所有事情都要用金錢來衡量的。。🥰🥰🥰 ...
同意
買個膠盤連兩個陀螺成400,我覺得唔抵,不過個仔開心冇所謂啦

引用:
原帖由 vincentwong27 於 2019-3-20 07:37 AM 發表

師兄同一年代
🍻🍻😎

阿仔:   老豆你部 iphone 都係成本唔洗1千, 你夠用1萬蚊買啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]