• 瀏覽: 42,066
  • 回覆: 246
  • 追帖: 2
+3
引用:
原帖由 ecasp 於 2019-3-20 00:20 發表
一千幾百一件玩具....有幾蚊先?依家啲老豆以前冇玩過四驅車咩?金錢重要定係快樂重要?
無錯,當年 4驅車啲改裝一啲都唔平。。😂🙈

細路錢不嬲易賺

去勞斯萊斯買個膠圈都唔駛HK$95 吧

其實唔可以話細路蠢,佢地錢多,根本唔志在!

大人世界又系甘。十萬八萬一個手袋。分別在小朋友要使大人錢之。。。

如果個仔係用自己錢買,幾貴都冇問題,但如果係撻大手板既,就完全唔值

你叫佢老豆買部垃圾華為就唔貴

大人錢仲易賺

咁計遊戲王可以收皮

d70後果時買隻豹虎10蚊, 抽就1蚊不過中空籠多

引用:
原帖由 秋天雀躍的叔叔 於 2019-3-20 12:45 AM 發表
其實唔可以話細路蠢,佢地錢多,根本唔志在!
.

Yes...

阿爸阿媽就係提款機,撳極都有錢,今次買95蚊,下次買950蚊.....

條靚仔話,反正阿爸阿媽俾,佢哋死咗,啲錢都係我㗎喇,依家唔用就笨實....

.

引用:
原帖由 pkpc 於 2019-3-19 08:33 PM 發表

https://resource01.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2300000/2300342/JOB18_F_1024.jpg

每 1 代小朋友,總有代表他們的玩具。好像四驅車是「80 後」在孩提時代的代表玩具,而爆旋陀螺在「00 後」和「10 後」心目中,應該也是極具代表性的玩具之一。過去為了提升四驅車速度和穩定性,「80 後」玩家可能 ...
你俾佢打機,課到你日日上網打
文添

挑,大人買成幾萬蚊手袋咪一樣,個袋防子彈定防炸彈?

買幾千蚊對波鞋,買個成千蚊膠模型買到成屋都係膠,咪又係一樣

買唔緊要,最緊要俾細路知道,唔可以白食,要做返父母要求嘅事

引用:
原帖由 pkpc 於 2019-3-19 08:33 PM 發表

https://resource01.ulifestyle.com.hk/res/v3/image/content/2300000/2300342/JOB18_F_1024.jpg

每 1 代小朋友,總有代表他們的玩具。好像四驅車是「80 後」在孩提時代的代表玩具,而爆旋陀螺在「00 後」和「10 後」心目中,應該也是極具代表性的玩具之一。過去為了提升四驅車速度和穩定性,「80 後」玩家可能 ...
阿仔被騙了

引用:
原帖由 ecasp 於 2019-3-20 12:20 AM 發表
一千幾百一件玩具....有幾蚊先?依家啲老豆以前冇玩過四驅車咩?金錢重要定係快樂重要?
用錢買快樂?

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2019-3-19 10:27 PM 發表
算啦!貴係貴咗啲!咁諗吓以前為咗買搖搖冇食幾多餐飯!為咗抽到個金至尊搖搖日日啲零用剩係用嚟飲汽水!
細個真係無做呢啲柒事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]