• 瀏覽: 9,001
  • 回覆: 78
+3
對號入座

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-3-19 09:18 PM 發表

就係因為藍色衰黃色好
所以一開始就用藍色囉
黃色好?點解近年小人用黃傘

以前石堅叔 擺出嚟就係奸

好理性咁問, 
真係有人相信, 
港英政府歸還香港前會唔做手腳? 

港台反政府呢 D 有違常理O既存在, 
總要對自己有個合理解釋... 

自己心有鬼

引用:
原帖由 一家團聚 於 2019-3-19 22:28 發表

ICAC 廉政公署係港英餘孽??

極端民族主義者加大陸人真係好喜歡鍾意貪污,想香港變成貪污城市,似大陸一樣。

...
你唔知回歸前廉署接管左部分警察政治部工作

點解廉署一直不肯放棄內部調查權,好明顯收左泛民黑金搞破壞

引用:
原帖由 ricebuket 於 2019-3-20 00:36 發表

可能俾英國佬揸住春袋,焗反
亦可能ICAC收左泛民黑金,否則執行處一姐冇得坐正泛民會咁肉緊,一姐就係泛民响ICAC既黑金內應

唔係影射某啲政黨 係某政黨的現實

心中有鬼,對號入座

試下件背心係綠色,然後有隻白鴿喺上面,睇下有冇其他政黨會嘈? 其他政黨咁大方,得民建聯咁小氣,應該冇問題掛。

今次真係「民建聯成功爭取ICAC涉嫌影射某政黨賄賂選民影片下架」啦
快D出banner話俾全香港人知啦

係人心目中嚟擋嘢無個好人,做慣衰人得別心虛,快轉黃色啦仆街

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-3-19 08:27 PM 發表
鄉郊代表換屆選舉於今年1月舉行,廉政公署去年5月推出一系列宣傳短片,教育公眾維護廉潔鄉郊選舉,而演員的「戲服」竟與民建聯的背心非常相似。
事隔數月,有關廣告在廉政公署的Youtube頻道已未能找到,但有網民發現1月播出的片段,原本身穿藍色底、橙色領的背心,已經「變色」為灰色底、橙色領背心,令人思疑廉政公署「偷偷做手腳」以息民建聯怒火.........

是ICAC存心作 ...
一定係港台負責制作!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]