• 瀏覽: 3,420
  • 回覆: 52
引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-3-19 07:41 PM 發表

諗起的確恐怖,依家洗腦,無孔不入。
互聯網看似自由度好大,理應 慌言/流言/迷信/假科學 等應該會不供自破。
但觀乎呢十幾年,完全走左相反路線。
香港人既思想反而更加狹隘,慨嘆諗唔到咩方法對抗,唯有專注防止身邊人受到洗腦,教好下一代要小心網上各種資訊真偽。 ...
年輕果班主要係受到互聯網煽動, 凝聚左一班充滿歧視大陸人既網民, 香港人表面上好文明, 原來好容易受到煽動, 所以大陸用防火牆封鎖互聯網, 其實完全乎合情理

引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2019-3-20 06:17 PM 發表

年輕果班主要係受到互聯網煽動, 凝聚左一班充滿歧視大陸人既網民, 香港人表面上好文明, 原來好容易受到煽動, 所以大陸用防火牆封鎖互聯網, 其實完全乎合情理 ...
如你所講咁,重點在於人,封鎖內部一樣可以散播假消息同謠言

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-3-20 05:49 PM 發表

麻煩叫美國政府將班人既外國護照有相有名嗰頁登出來先講啦
將你身分證貼上黎證明你係人先喇,其實你主子幾識嘢,美帝空氣好、水質好,又有民主,命都長幾年🤫

洋奴欺祖滅宗,以為自己係石頭爆出嚟!

引用:
原帖由 中午永恆的羊 於 2019-3-20 19:59 發表

將你身分證貼上黎證明你係人先喇,其實你主子幾識嘢,美帝空氣好、水質好,又有民主,命都長幾年🤫
係你話領導人有外國籍,但從來都無人擺過一張外國護照相上來

既然你講得出口,就一定有計既

我未見過美國護照係乜野樣,就擺出來俾大家開下眼界

你無姐,但外國政府一定有,幫我諗諗計呀

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-3-20 08:09 PM 發表

係你話領導人有外國籍,但從來都無人擺過一張外國護照相上來

既然你講得出口,就一定有計既

我未見過美國護照係乜野樣,就擺出來俾大家開下眼界

你無姐,但外國政府一定有,幫我諗諗計呀 ...
美國應該學下cctv 押上去電視認罪,可惜果度係美國,你家主子將家人財產送過去唔係冇原因。我都非常認同呢種做法,可惜低級5毛唔會明

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]