• 瀏覽: 3,401
  • 回覆: 52
引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-3-20 08:45 發表

原本既諗法係 資訊由不同資訊源黎,資訊真偽會因此得到辯證。
但現況郤恰恰相反。好多時d 人直程只係睇左標題就當了解成件事既真相,還要不經思索便copy and paste.
令到造謠更加容易。失望。

令我想起電影裡面既情節,主角到左未來,每個人腦入面都有粒晶片,發現每天早上固定時間,街上行走既人都會定兩秒,透過晶體接受各類推送既資訊,其中最後是一則笑話,然後兩秒後全部人突然笑了便恢復行動 ...
一般人的智慧?

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-3-20 09:16 AM 發表

一般人的智慧?
你說得對啊, 高估了呢.

引用:
原帖由 n008642 於 2019-3-19 09:25 PM 發表

仲有班小學雞領宙!痴瘋,州停,湖南仔等等
呢啲卒子行先死先, 前途似「咁」

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 城市民工 於 2019-3-19 07:58 PM 發表

我地甘願做大陸狗都好過做洋狗漢奸,天打雷劈
不過佢地都移民曬..跪地唱人地國歌了....😂😂😂....

引用:
原帖由 赤共 於 2019-3-20 12:41 PM 發表

一嘢ko ,共產主子走向民主美國享受,共產奴才就留喺中共呢個地獄鬼國
共奴奶中共Ceye 攞着數,支持極權統治,人民生活困苦共產奴才佢最卑賤嘅生物 ...
其實好多人覺得你地仆街唔係因為奶共,而係你地龍門任搬造謠既手法實在太核突。

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-3-19 01:38 PM 發表
有時候真係見到香港好多洋奴已經入左骨.
當美國世界霸權時,佢地會覺得理所當然,講中國同美國對抗就係不自量力。
然後話題一轉,到中國時,就指責中國想搞一帶一路,想增加話事權唔理美國。講到中國想強大都係原罪。

有時見到佢地下一句時常自摑上一句既嘴巴,真係有種噁心既感覺。
再看看佢地,狗奴才既嘴臉真係越發明顯。 ...
你講陶傑?

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-3-19 03:12 PM 發表
你確定佢地喺中國人 ?
佢哋不是人!是畜牲!

引用:
原帖由 陳嘉滿 於 2019-3-19 03:12 PM 發表
你確定佢地喺中國人 ?
你確定佢地喺"人" ?

基本道德羞恥心都冇!

引用:
原帖由 ddboy 於 2019-3-20 01:15 PM 發表

你講陶傑?
佢簡直係佼佼者啦.

引用:
原帖由 explorerfnk 於 2019-3-19 01:38 PM 發表
有時候真係見到香港好多洋奴已經入左骨. 當美國世界霸權時,佢地會覺得理所當然 ...
「洋奴」成因主要來自教育
例如經濟學一定講到adam smith 既invisible hand
奴性思維既人就當做金科玉律,盲目崇拜西方
其實中國老子2000幾年前就提出無為而治,西人都係抄中國
糾正「洋奴」問題,需要由教育著手做

引用:
原帖由 中午永恆的羊 於 2019-3-19 17:34 發表
麻煩叫美國政府將班人既外國護照有相有名嗰頁登出來先講啦

引用:
原帖由 城市民工 於 2019-3-19 07:58 PM 發表

我地甘願做大陸狗都好過做洋狗漢奸,天打雷劈
咁你兩樣都係。
共產黨唔會話人係漢奸。
係叫反動派,反革命。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]