• 瀏覽: 9,744
  • 回覆: 98
點解話係港媽?做出呢d行為百分百新移民或大6人

讓座行為本意好, 不過比較適合賈紳士做

香港既公審文化係唔好 .... 不過 評論「...人哋辛苦返工,可能都唔知幾時放工,而妳...係來旅遊的」   .... 唔係掛, 邊條 精日 寫嫁?

你咁講所有衰野都係大陸人做,個心係咪開心D
引用:
原帖由 錢太多4 於 2019-3-19 12:05 PM 發表

引用:
原帖由 lrr174 於 2019-3-19 12:08 PM 發表
香港既公審文化係唔好 .... 不過 評論「...人哋辛苦返工,可能都唔知幾時放工,而妳...係來旅遊的」   .... 唔係掛, 邊條 精日 寫嫁?
香港大把啦. 身邊好多同事直程想成為日本人

日本政府應該禁止呢條港撚入境

引用:
原帖由 錢太多4 於 2019-3-19 12:05 PM 發表
其實老屈行為只係大陸人先做

雖然一直都知日本人無讓座文化

去多幾次會發現其實佢地都會讓坐比老人家

不過讓座比抱小孩媽媽真係唔覺,可能佢地覺得無需要

去玩都玩得衰過人、好多來自唔同地方既friend都講、強國人係香港人一面鏡、你見都佢有幾不堪、你就有幾扑街!!!

港媽公審無良, 但精日網民又諗多咗
引用:
原帖由 曹木各 於 2019-3-19 12:03 PM 發表

網上公審年青人沒有讓座時有發生,但有港媽竟將此文化帶同日本!該港媽在facebook群組發帖公審,稱在大阪搭地鐵時,抱着小孩都沒有人讓座,後生仔亦坐滿優先座。但港媽「取暖」失敗,更被網民炮轟「將劣質本土文化輸出國際」,有網民 ...

鬧日本人,班香港人點會唔同你死過

如果呢個媽媽用wechat公審日本仔,
到依家起碼有廿頁

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]