• 瀏覽: 37,571
  • 回覆: 226
  • 追帖: 1
+9
引用:
原帖由 劉穎鏇 於 2019-3-19 12:48 PM 發表
點解英國人管治的港鐵以前一啲事都冇?
做咩又挑釁中共奴才嘅神經啫

睇怕都有排搞, 改坐巴士及渡輪。  

全線停運
行路番工!

叫解放軍啦.....

引用:
原帖由 劉穎鏇 於 2019-3-19 12:48 PM 發表

1984港英政府年代

三條友減一半人工啦...

原來那套不要?用33億搵加拿大,結果就玩撞車,分分鐘被滷味植入後門,到時放工時段想想就。。。港鐵好好野,宰殺一把手

引用:
原帖由 jeffcheng34567 於 2019-3-19 11:43 AM 發表

未能確定?
即係明日什至成個星期都仲要去金鐘轉車?
你班廢柴高層唔好去死
尋晚嗰批型屎認屁嘅管理層就話今日有機會通返車,睇下結果係乜嘢。諗返上年山竹又係嗰班管理層,走出嚟認屎認屁話可以局部通車,屌結果全部都通唔到車,呢班管理層真係垃圾。

引用:
小朋友嗰陣時地鐵得幾多條線呀。你知唔知架。唔知就冇出嚟九噏啦。

可以畀啲時間地鐵公司調查。

好搵唔搵搵加拿大

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-3-19 02:13 PM 發表

嘩!乜事?有無相關報導?
睇中間"電氣化火車入錯軌"果段..........在1984年11月25日上水站發生............

個最終報告係話個司機倒車入錯軌, 導致炒車...........但係件事點會咁簡單, 但係當年無人再追究, 便不了了之........

附件

62feb6d94b3e42cf2bc87d4f876dab121771d38356.jpg(389.33 KB)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]