• 瀏覽: 37,663
  • 回覆: 176
  • 追帖: 1
+6
港鐵班垃圾高層可能話撞港鐵對我無影響喎, 我有公司司機車返工的. 

證明加麻大軟件有安全風險 ... 全球應立即停用加麻大軟件

引用:
原帖由 lung_block 於 2019-3-19 11:17 AM 發表

中國反而近年安全標準提高..
BOEING 737-MAX 先有報導, 中國近十年冇客機空難,鐵路亦近八年冇大型意外..
反而西方近年工程水準下跌,佛州塌橋,意大利塌橋,波音意外.thales 鐵路系統先後在新加坡和香港出事..
...
大陸飛機咪又係用西方引擎

引用:
原帖由 ttp1030 於 2019-3-19 11:49 AM 發表
又話冇人架駛,又話自動防撞,自動導航泊位,都呃人!
卸得就卸

匪共接手後又出醜,笑撚死

加拿大搵港鐵做撞擊測試

引用:
原帖由 kamtlai 於 2019-3-19 10:58 AM 發表
其實乜叫測試?目的就是咁。
算把, 你同那些人講, x氣,

引用:
原帖由 ArHo01 於 2019-3-19 10:42 AM 發表
承辦商在多倫多總實驗室進行模擬測試確認,「佢哋嘅軟件喺咁嘅情況下,真係會發生咁樣嘅事故」

咁又唔關地鐵事既
又係比佢吹漲
模擬到點唔模擬左先 用真車試
呢個系統商真係極度 on9 
港鐵一定要嚴懲 之後要 black list 

引用:
原帖由 最愛陶公子2015 於 2019-3-19 10:54 AM 發表

人違過失,咩人
大陰蒂人

引用:
原帖由 艾力斯102 於 2019-3-19 10:07 AM 發表

我昨天還見到好多post及回覆,d反中L講係用大陸系統,至昨晚新聞話係加拿大系統後,我再搵唔番那堆post了。
可能特然死q哂

引用:
原帖由 天外有天... 於 19-3-2019 12:11 發表

又係比佢吹漲
模擬到點唔模擬左先 用真車試
呢個系統商真係極度 on9
港鐵一定要嚴懲 之後要 black list  
BLACK LIST左就佢冇乜選擇

未證明新系統就用列車測試?用正常速度?為何不整部測試車慢速測試?一定可以呀,特別是另一國家已有相同問題,更加要小心啦!

加拿大泰雷茲公司 係咪有心靠害呀?
好彩港鐵測試 試得出啫, 如果唔係..................
希望兩位港鐵員工早日康復

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]