• 瀏覽: 37,589
  • 回覆: 176
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 clipperwood 於 2019-3-19 09:23 AM 發表
1984年果単唔知係用咩國管理......烈車......同糸統呢
九龍坑段當年同汽車公用路面
平交道撞到死火汽車

引用:
原帖由 mc4870 於 2019-3-19 11:51 AM 發表
港鐵班垃圾高層可能話撞港鐵對我無影響喎, 我有公司司機車返工的.  
要怪都應該怪加拿大泰雷茲公司,
今次全靠港鐵認真測試搵到錯處
避免到日後發生災禍, 講聲多謝先啱喎

引用:
原帖由 kingchan75 於 2019-3-19 12:04 PM 發表

算把, 你同那些人講, x氣,
呃細路咩
要測試到撞車?
下次駛唔駛測試到死埋人?
呢d事故測試都唔能夠出現

引用:
原帖由 erikwong 於 2019-3-19 12:53 PM 發表

呃細路咩
要測試到撞車?
唉!

又話外國野好,但就撞到咁,黃色人一出事就話係大陸野點知🤣🤣🤣

負責港鐵出事訊號系統的 Thales?實際上執行的又係中國分公司:
「泰雷茲已是中國航空業和城市軌道交通業值得信賴的合作夥伴。在中國,泰雷茲擁有1300名員工,其中95%為中國員工。」

30億買套SYSTEM返來, 事前係咪要每個細節以及存在風險都要加拿大預先檢測過後先送過來試呢?

引用:
原帖由 mc4870 於 2019-3-19 13:17 發表
30億買套SYSTEM返來, 事前係咪要每個細節以及存在風險都要加拿大預先檢測過後先送過來試呢?

下次真車測試, 供應商亦應有人在場,
測試速度不應太快為佳, 否則, 損失嚴重!

加拿大地鐵班次都冇香港咁頻密,點信得過?

波陰事件重播,都是軟件出事,這次不會又話印度程式員吧?

好明顯係系統公司出問題,港鐵一定會交齊路線圖之類的資料,而系統公司收得33億訂單,沒有人來香港實地考察一下管道實在講唔通吧...

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]