• 瀏覽: 37,636
  • 回覆: 176
  • 追帖: 1
+6
引用:
原帖由 e5432whm 於 2019-3-19 10:01 AM 發表
祟洋啦, 做洋狗啦, 出事啦
得知用了大麻國糸統後.....旺財潛水了

引用:
原帖由 clipperwood 於 2019-3-19 09:19 AM 發表
城邦旺才前幾日先射到一地米青.....又話自從97後mtr陸化...............原來係因為用左加拿大糸統.....一只二只又潛哂水
我昨天還見到好多post及回覆,d反中L講係用大陸系統,至昨晚新聞話係加拿大系統後,我再搵唔番那堆post了。

垃圾信號系統

引用:
原帖由 bchk1842 於 19-3-2019 10:12 發表
英治時期從未發生過呢啲嚴重事故
只有大英祖國係真心對待英屬香港
1984年9鐵自炒

今次港鐵醒過波音

波音明顯冇測試到底

引用:
原帖由 bchk1842 於 2019-3-19 10:12 AM 發表
英治時期從未發生過呢啲嚴重事故
只有大英祖國係真心對待英屬香港
做慣英國狗,真係翻唔到轉頭

引用:
原帖由 clipperwood 於 2019-3-19 09:19 AM 發表
城邦旺才前幾日先射到一地米青.....又話自從97後mtr陸化...............原來係因為用左加拿大糸統.....一只二只又潛哂水
城邦 L 又會話係大陸零件

引用:
原帖由 ttp1030 於 2019-3-19 09:58 AM 發表
真車測試,幾大代價!呢個系統供應商想謀殺?想製造恐襲?
根本亂尻黎未試掂就賣,再講加拿大系統?加拿大邊有香港咁繁忙嘅城市同地鐵網?信大陸同日本野仲好。

引用:
原帖由 ttp1030 於 2019-3-19 10:02 AM 發表
冇法吊走壞車,逐吋移,要搞幾耐?
呢d咪班仆街, 一d危機意識都無

引用:
原帖由 石子宏 於 19-3-2019 09:13 AM 發表
【本報訊】港鐵發生通車40年來首次行駛中列車相撞意外,荃灣綫昨日凌晨測試新信號系統的後備系統期間,因軟件出現問題,讓兩列無載客列車同時以相反方向駛進中環站附近的交叉渡線,其中一列車的司機緊急煞車亦未能煞停,車頭猛烈攔腰撞向另一列車。意外揭露新系統防撞功能完全失效,倘全面引入運作,交叉渡線隨時變死亡陷...

https://static.appledaily.hk/images/apple-p ...
那,咪瀉落D車長度和供應商度,如果人地有bugs, 你實告得入,但你自己misuse, 食自己鳥!😵

又可以乘機加價啦

因為每日得三個鐘係無車行走。

最搞笑喺
昨日地鐵話用實驗室模擬結果,証實是軟件問題
即是話用模擬是也可找到問題, 只是經驗不足沒想過

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]