• 瀏覽: 46,548
  • 回覆: 486
  • 追帖: 2
+6
唔知有冇申請果4000蚊呢

引用:
原帖由 小朋友丁丁 於 2019-3-19 07:13 AM 發表
人都走鳥。。。。。是不是新移民都已經不重要鳥。。。。
希望這位同學一路好走。。。。
說的也是~
點收科好~

2017年7月帶同阿濤及8歲幼女來港改嫁第二任丈夫。

這種移民對香港何益?

其丈夫呢?

在大陸比較系統的教育和學校醫療制度下,其兒子未必有事。

一切皆有天意。

引用:
原帖由 小朋友丁丁 於 2019-3-19 07:13 AM 發表
人都走鳥。。。。。是不是新移民都已經不重要鳥。。。。
希望這位同學一路好走。。。。
X2
RIP

好老實咁講個事主明知道自己心臟有問題就唔應該上體育課.....你決心d連體育服都不穿老師都耐你唔何架..............咁你最後決定落場參與該體育課就應該有猝死之心啦....唔可以賴學校同老師架播.............下..........人生有這麼多活動不用每件事都要你參與...既然事主你早前已經暈倒一回就好明白自身身體是不能參加任何體育性質活動....包括熱身之類......不玩體育可以轉玩其他可以如音樂方面,棋藝方面也行...何必拘泥於"體育"2字

引用:
原帖由 fowlerkkm 於 2019-3-19 07:07 AM 發表
係大陸咪好囉,係要落黎香港去產能,抵撚死啦
又係你呢d無恥搵食挑撥𨶙!

如果真有簽紙唔上體育課
學校有問題

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-3-19 07:19 AM 發表
阿濤在內地原讀高中二年級,來港後因程度問題降級讀中三,但他生性發奮,由去年全級第39名升至第8名。

可惜呀,如果佢唔係本身身體有事,將來成就一定勁過好多「真港人精英」

...
19歲讀from4,真係曰日150x精英中精英,唔好落嚟香港喇,留返係大媽區喇。

心臟有問題。就算佢本人同意上堂。校方一定不會比佢上。明知有病。校方會唔會冒咁大風險?

引用:
原帖由 飛天盒仔 於 2019-3-19 07:19 AM 發表
阿濤在內地原讀高中二年級,來港後因程度問題降級讀中三,但他生性發奮,由去年全級第39名升至第8名。

可惜呀,如果佢唔係本身身體有事,將來成就一定勁過好多「真港人精英」

...
校長話成續中等,即係要頭3名先算優異

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-3-19 08:17 AM 發表

19歲讀from4,真係曰日150x精英中精英,唔好落嚟香港喇,留返係大媽區喇。
同意,你睇下呢班上面落嚟嘅,真係累人累物

如果上述校方真係咁答。我感覺校方是白痴

引用:
原帖由 victorwong888 於 2019-3-19 06:29 AM 發表
一名19歲中四學生,早上體育課到荃灣城門道城門谷運動場熱身時,突然暈倒,教師曾當場使用自動心臟去顫器(AED)為事主急救,惜事主送院後證實不治,警方初步調查發現死者有心臟問題,相信事件無可疑,死因交法醫驗屍確認。死者母親指兒子去年已在校內暈倒,曾簽紙不上體育課,質疑校方為何讓愛兒跑步導致突然猝死。...
不幸猝死的19歲男生肖葉濤,在路德會呂明才中學就讀中四班。肖母透露,2017年7月帶同阿濤及8 ...
香港人真係仆街,對新移民唔係人。
人在做,天在看

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]