• 瀏覽: 7,525
  • 回覆: 93
引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2019-3-18 07:55 PM 發表
在另一帖中,有位網友自己無法說明自己嘅論點,又不甘被我反問,更無法解釋自己的錯誤,卻要以拉黑來禁止我繼續討論。
大家若想知這位網友係邊個,可以到下列帖中看一看。
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28086085&extra=& ...
一估就估到係浪裹白帶!

引用:
原帖由 大測量師炳文 於 2019-3-18 11:15 PM 發表

呢條白裏浪真係痴呆!
白帶乃不知所謂自話自說的精神病人

引用:
原帖由 chimingchan2014 於 2019-3-18 07:52 PM 發表
有市民對蘋果日報的虛假報導不滿,時常會以「毒果」來稱呼,皆因這報章無論新聞、評論都帶有政治目的。
帶有政治目的還可以接受,只要報導係事實,你加作自己嘅政治批評,還有其參考價值。可惜毒果經常自創文章,弄虛作假來達到自己嘅政治目的,這才是它被稱為毒果嘅主因。
本版有位網友試圖為蘋果日報說好話。
其實,到目前的情況,只有"蘋果日報”最不配作為第四權來監察政府。
----------- ...
你可以睇大公文滙,無人阻你

引用:
原帖由 抗毒果勇士 於 2019-3-18 11:08 PM 發表
小心白條好多分身好小氣架
其實大家已心中有數啦....
仲要自吹自問自答嗰下先搞笑!

幾好睇

引用:
原帖由 Hung196108 於 2019-3-19 12:15 AM 發表

根據這些「人」的做法,唔夠人講就唔俾人講,好明顯係港女心態!
仲有吾夠人講就叫人五毛

大公文滙有佢立場,同樣地蘋果一樣有佢嘅立場。一樣只會報導一D佢想你知嘅嘢,同佢立場有異嘅會選擇唔報,最好都係輕輕帶過。所以,有乜話邊份高尚D,持平D。兩邊其實都半斤八両

引用:
原帖由 草根股王 於 2019-3-19 01:51 PM 發表

你可以睇大公文滙,無人阻你
請不要離題,我係討論緊蘋果日報,大公又好文滙又好,你可以另外出帖作討論。
你可否講述一下你對蘋果日報嘅意見?佢報導嘅新聞是否可靠?蘋果日報是否有作為新聞媒體嘅職業操守?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]