• 瀏覽: 21,287
  • 回覆: 105
台灣最美的風景是人

引用:
原帖由 紅塵飛飛 於 2019-3-18 03:36 PM 發表
乜㫪公主抱 係撻田雞
有文化

個男唔死一身蟻喇。

轟烈既愛情

引用:
原帖由 diungmo 於 2019-3-18 01:49 PM 發表
(新增內容)台灣桃園機場二號客運大樓,今日凌晨零時許發生男女由4樓平台墮下的意外。一名女子疑遭男伴「公主抱」,從4樓樓梯平台往下拋,男伴隨後跟着躍下,雙雙倒臥在1樓扶手電梯旁的平台。兩人重傷送院,所幸無生命危險。...

做乜咁大件事,為 ...
4樓掟落街……靠害咩?受害者痛死了,仲有永久殘疾……陰公!

自己4樓跳落街……死唔到,害己害人……

台灣人真係越來越暴戾,睇台灣新聞,日日都好似拍戲咁,用棒球棍、西瓜刀、槍襲擊案已變得好平常,耐不耐就整單變態謀案!

咁都死唔去?
但多數二人終身殘廢

引用:
原帖由 diungmo 於 2019-3-18 02:06 PM 發表

公主抱都唔識!
百度或谷歌大把資料
個標題的確有問題,我睇落去以為(公主抱住老婆拋落樓),標題可以改成(狠男公主抱拋老婆落樓,2秒後同樣跳下)這樣個文法會較清晰明確。

引用:
原帖由 diungmo 於 2019-3-18 02:06 PM 發表

公主抱都唔識!
百度或谷歌大把資料
好明顯講緊個標題寫法有問題

抱擁自由。。。

毒果妓者毒語病

引用:
原帖由 apmichael 於 2019-3-18 01:52 PM 發表
公主抱老婆拋落樓

乜L嘢標題
個記者應該岩岩新入行。
佢個意思應該係:公主抱左事主老婆之後個公主拋左個老婆落樓。成件事應該唔關個男人事。之後個男事主見狀就狠狠地跳埋落去。。個記者張件事簡化左姐。毒果記者?

男人謀殺坐一世
女既唔死都殘廢一生
而家d人點解可以咁無腦!
講唔掂數分手囉!
唔使死既

我睇標題以為係.....唔知咩國家既公主,竟然會抱自己個老婆,(公主係同性戀?),拋落樓!

最奇係無端諯走個狠男出黎,2秒後跳埋落去!可能係佢老婆個奸夫,想救佢掛.....

(利申:本人完全唔識咩叫「公主抱」,唔好意思,孤陋寡聞)

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]