• 瀏覽: 52,613
  • 回覆: 399
  • 追帖: 2
+15
食屎啦...只識加價..但服務就..

其實不關馬時亨事, 他在不在位, 也沒影響實際營運, 操作。

有一些高層, 其實是花瓶作用。馬時亨的能力, 最少在公共事務上, 我覺得不合格。

但不能怪他, 他以前講過他有病, 只是其他港鐵為何聘用他, 明知他身體狀態。

馬時享不是抄尤了嗎

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-3-18 10:20 AM 發表
大陸而家成日有新鐵路線都無問題,唔係怕d反中白痴玻璃心,搵大陸搞晒可能仲二仲快
時移世易,
大陸安全標準日高,
剛剛737-MAX禁飛,傳媒先講中國近十年冇大型飛機失事,
鐵路出事都係數番溫州追撞,發生左差唔多8年..

不過傳媒報憂不報喜..
香港人又對大陸睇法負面..
華為,大疆等興起,只能改變部份人觀感..
但好多人購物模式已經變成淘寶,一邊鬧中國,但一邊又嘆中國貨賺物美.買到停唔到手..
有時有一兩件唔啱心水,又鬧到中國大陸一無是處...

引用:
原帖由 呢個粉紅的碼頭 於 2019-3-18 10:11 AM 發表
荃灣線既乘客可以做白老鼠

恭喜哂 好彩我住觀塘

33億送錢 又送命

Icac去左邊?
荃灣線今期乜野料,又裸跑又炒車

唔撈大輪晒,意外頻生關人忍事,下手執手尾。

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2019-3-18 10:23 AM 發表
馬時亨…
呢條粉腸末又話佢一早叫唔撈,政府要留佢之麻...

引用:
原帖由 DDG98 於 18-3-2019 10:34 發表

因為2007年香港同九鐵合併後, 全部修改鐵路, 系統, 鐵車......等.
咁都係2018測試左新系統問題, 關2007咩事?

引用:
原帖由 lung_block 於 2019-3-18 10:15 AM 發表

英國車,法國系統..
舔歐洲"大陸"鞋底???
佢地當睇唔到架啦,總之一有事就即時打飛機入晒大陸數。

引用:
原帖由 songsong17 於 2019-3-18 10:20 AM 發表

大陸而家成日有新鐵路線都無問題,唔係怕d反中白痴玻璃心,搵大陸搞晒可能仲正仲快
中國地鐵有事都唔報啦!同事去廣州深圳搭地鐵話遇過幾次深圳追撞,唔知有冇死人,但唔見新聞報!

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-3-18 09:55 AM 發表
港鐵今晨(18日)在收車後測試新信號系統期間,兩列車在中環站隧道內罕有攔腰相撞至出軌和冒煙,荃灣綫中環至金鐘站要全日停駛維修,同類事故是港鐵自1979年通車以來首次。運輸及房屋局局長陳帆要求港鐵徹底調查事故原因,並已聯絡港鐵主席馬時亨,要求港鐵召開緊急董事局會議。運輸署會一直密切監察交通情況,亦已要...

https://static.appledaily.hk/images/e-paper/2 ...
系統同車廂邊度造???

引用:
原帖由 walkera2006 於 2019-3-18 10:15 AM 發表
ⅠCAC徹查港鐵高層就真,33億買件豆腐渣訊號系統返嚟
政府系大股東,點查?查查下就冇晒下文!

引用:
原帖由 lung_block 於 2019-3-18 10:15 AM 發表

英國車,法國系統..
舔歐洲"大陸"鞋底???
重有英國車?你喺廿年前跳過嚟?

引用:
原帖由 唔睇大台 於 18-3-2019 09:55 AM 發表
港鐵今晨(18日)在收車後測試新信號系統期間,兩列車在中環站隧道內罕有攔腰相撞至出軌和冒煙,荃灣綫中環至金鐘站要全日停駛維修,同類事故是港鐵自1979年通車以來首次。運輸及房屋局局長陳帆要求港鐵徹底調查事故原因,並已聯絡港鐵主席馬時亨,要求港鐵召開緊急董事局會議。運輸署會一直密切監察交通情況,亦已要...
...
毒果總編輯有冇吩咐個記者,搞清楚新訊號系統的供應商係咪中資先好插喎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]