• 瀏覽: 86,412
  • 回覆: 628
  • 追帖: 5
+20
今次真係變廢鐵了。唔知今次洗唔洗罰錢呢

引用:
原帖由 rafalewan 於 2019-3-18 09:43 AM 發表

一早講左
made in China
為加密班次應付人流,港鐵動用33億元替觀塘綫荃灣綫港島綫將軍澳綫機場鐵路迪士尼綫更換信號系統,並於2015年3月批出相關合約(合約編號:3036)予阿爾斯通([url=]Alstom[/url])及泰雷茲([url=]Thales[/url])兩間國際公司合組的「Alstom-Thales DUAT Joint Venture」財團[12][13][14]。泰雷茲(香港)有限公司為港鐵提供信號系統服務多年,包括西鐵綫迪士尼綫,今次提升工程是公司歷來最大型港鐵項目

嘩!全城嘩然,唔係應該用全球嘩然先岩!
你好尾! 呢次要加價50% 先掂了...
馬屎坑必須拉去打把槍斃先可以平民怒!
馬屎坑你變密蜂洞吧!!

要再大幅加價去彌補損失

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-3-18 08:44 發表
【07:00】港鐵表示,列車出事時正測試新信號系統,荃灣綫金鐘至中環服務全日暫停。

港鐵發生嚴重事故。凌晨3時左右,港鐵中環站荃灣綫進行試車期間,兩列列車突然發生碰撞,更一度冒煙,消防接報到場時,煙霧已消散。消息稱,其中一名港鐵車長被困,消防員將被困車長救出;至於另一名車長則腳部受傷。兩名傷者正接受救護員即場治理,所幸兩人傷勢不嚴重,可在救護員陪同下,步行離開中環站,由救護車送院。

現 ...
pk鳥!

真係大檸樂,有乜理由星期一試

港鐵狗屎員工自然做d狗屎出來

引用:
原帖由 clarence_hqwe 於 2019-3-18 09:20 AM 發表

我淨係知全部知全部都係強國咋,可能唔認得
強國鐵路系統唔差,甘大個地方都係發生過一兩次嚴重事故。
反之香港甘細地方,隔幾個月就有問題,今次仲撞埋,係咪應該反省?

好在係測試既時候相撞

引用:
原帖由 唔睇大台 於 2019-3-18 08:44 AM 發表
【07:00】港鐵表示,列車出事時正測試新信號系統,荃灣綫金鐘至中環服務全日暫停。

港鐵發生嚴重事故。凌晨3時左右,港鐵中環站荃灣綫進行試車期間,兩列列車突然發生碰撞,更一度冒煙,消防接報到場時,煙霧已消散。消息稱,其中一名港鐵車長被困,消防員將被困車長救出;至於另一名車長則腳部受傷。兩名傷者正接受救護員即場治理,所幸兩人傷勢不嚴重,可在救護員陪同下,步行離開中環站,由救護車送院。

現 ...
唔好唯恐天下不亂 荃灣線只係金鐘到中環全日暫停 唔係荃灣線全日暫停
地鐵係抵插 不過希望講出事實 唔好亂吹

引用:
原帖由 Grey.Aquatic 於 2019-3-18 09:18 AM 發表
執Q左間港鐵佢啦
執左間港鐵,城邦 L 每日返工請早3個鐘出門口

工程師學會通過決議,
話港鐵全線十分安全,不需要查

請問傻馬今次o 唔ok呀𨳒你老母!

痴L線....融入大灣區了。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]