• 瀏覽: 86,464
  • 回覆: 628
  • 追帖: 5
+20
剛從銅鑼灣返荃灣,同平時一樣,做乜講到大災難咁?

引用:
原帖由 籠中可愛的馬桶 於 2019-3-19 01:51 PM 發表
港鐵今鋪真係柒出全世界      今鋪甘大劑            炒左幾卡現成列車          pilot test可以甘影響埋日常運作    都好少見         衣家重型吊鶏車入進吾到去      照睇吾係3幾日可以清理倒現場         

港鐵甘多人出糧          港鐵做test之前          無人預估到睇到可能造成既後果既咩!!!???         ...
咁星加坡2016年地鐵追尾多人受傷又如何,當時兩班地鐵都有乘客,

引用:
原帖由 BabyUlove 於 2019-3-19 07:23 AM 發表

你可以移民架
本土人就唔會水土不服,伱就可能要移民

個系統負責團隊工作不夠認真,宜家全香港要陪佢地一齊癲

引用:
原帖由 kowloon3388 於 2019-3-19 09:07 AM 發表

梗係叫加拿犬坐啦
加拿犬!新品種?我想買番隻

收得你咁貴,仲唔有咁復雜整到咁復雜咩,根本上港跌啲人都唔識玩呢副架撐,所以未鬥車囉😭

呢間上巿公司, 出事兩日個價都係升, 假到哩…

引用:
原帖由 無色暴雨 於 2019-3-19 05:00 PM 發表

搭巴士小巴等車到什麼時候?交通堵塞到什麼時候?無人能預計。早一點出門,早到幾時?
這看你自己覺得什麼時間最合適,能早一點回到公司就真的很吃虧給老闆嗎?
就因為太多人怕了這些依賴地鐵,讓獨一無二的地鐵才有持無恐.

引用:
原帖由 jl1008 於 2019-3-19 04:47 PM 發表
什麼都說是國內,這次是外國做成的問題,好像少了人說三道四了?不過不理外國定中國,其實最主要都是管理層問題,有問題最後都推晒責任去其他地方,管理層最後又一樣沒事等出高工資~~之後又因維修又因成本又因什麼什麼加價,又照樣給它們通過!全都是香港人自己做成,差不多全港的人依賴晒港鐵,所以才可以令那些地鐵高層印印腳. 為何香港人不放棄坐地鐵早一點出門轉坐巴士或小巴呢? ...
其實管理層在事前可以做啲乜?

引用:
原帖由 Kan71 於 2019-3-20 02:51 PM 發表

其實管理層在事前可以做啲乜?
說真我沒什麼資格可向此管理層可以做什麼,且各公司的管理層都不同,這間名氣那麼大的公司,我想最起碼在管理測試及批核的所有事項都比較嚴謹.

引用:
原帖由 u6968078899 於 2019-3-19 06:42 PM 發表

本咩土,香港係你架?收皮啦

引用:
原帖由 u6968078899 於 2019-3-19 06:42 PM 發表

我承認中國一切,所以唔考慮移民

引用:
原帖由 domonaeaa 於 2019-3-19 06:23 PM 發表

咁星加坡2016年地鐵追尾多人受傷又如何,當時兩班地鐵都有乘客,
最後地鐵私有化

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]