• 瀏覽: 5,083
  • 回覆: 43
好似自己話愛自己嘅屋企,但係從來唔會選擇住係自己嘅屋企,唔係因為屋企人唔俾住或者其它外在因素而住唔到屋企,而係明明屋企就係隔離,可以隨時入住,係都要住人哋嘅屋企,口就竟然話愛自己嘅屋企,仲話住係屋企而對屋企提出問題或不滿係叛逆,係咪好奇怪?

反中國就冇資格住系中國香港啦,走啦冚家x!

提示: 違規內容已被屏蔽
提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2019-3-17 08:57 PM 發表
好似自己話愛自己嘅屋企,但係從來唔會選擇住係自己嘅屋企,唔係因為屋企人唔俾住或者其它外在因素而住唔到屋企,而係明明屋企就係隔離,可以隨時入住,係都要住人哋嘅屋企,口就竟然話愛自己嘅屋企,仲話住係屋企而對屋企提出問題或不滿係叛逆,係咪好奇怪? ...
樓主曲線話緊揸BNO當自已係英國人

佔中狗特質就係道聽途說,只係聽自己啱聽嘅說話,不求甚解,事後知自己搞錯就死不悔改,繼續鑑生屈對方,強詞奪理長篇大論就以為自己贏人哋輸。

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2019-3-17 09:15 PM 發表

住係自己屋企就等於愛家人?大把廢青住屋企啦!佢地咪好愛佢家人?
唔住係自己屋企又話愛屋企係咩意思

引用:
原帖由 好仔反佔中9 於 2019-3-17 09:11 PM 發表
反中國就冇資格住系中國香港啦,走啦冚家x!
口話愛國又唔住係自己國家又係咩意思?

正如口講爭取民主的民主派只叫別人去衝一樣

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2019-3-17 09:29 PM 發表

唔住係自己屋企又話愛屋企係咩意思
哈哈,年輕人我只能話你太年輕了。我住外面,我月月比足夠家用,得閒同屋企人飲茶行街,有咩頭暈身㷫一個電話隨時隨到;好個一個係屋企住日日黑口黑面,唔比家用,相見如陌路,屋企咩事都唔理,請問邊個比較孝順?
講翻正題,人望高處水望低流邊個有錯?一個係外國住但都知自己係中國人,一個係中國住但反叛,請問邊個比較愛國?

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2019-3-17 09:15 PM 發表

住係自己屋企就等於愛家人?大把廢青住屋企啦!佢地咪好愛佢家人?
反中狗同傑青一樣,冇本事自立同獨立就係度吠!

引用:
原帖由 d49jp9us9hk9tw9 於 2019-3-17 08:57 PM 發表
好似自己話愛自己嘅屋企,但係從來唔會選擇住係自己嘅屋企,唔係因為屋企人唔俾住或者其它外在因素而住唔到屋企,而係明明屋企就係隔離,可以隨時入住,係都要住人哋嘅屋企,口就竟然話愛自己嘅屋企,仲話住係屋企而對屋企提出問題或不滿係叛逆,係咪好奇怪? ...
果班外國勢力奸人來,毒害中國,怕被人捉到就跑去外國領事館,好似個王立軍(漢化滿人)韃子亡我中國之心不死。

愛國不等於愛黨,愛家庭不等於愛父母

引用:
原帖由 信一1219 於 2019-3-17 09:52 PM 發表
愛國不等於愛黨,愛家庭不等於愛父母
愛家庭不等於愛父母,高見高見,但係我希望你父母冇機會聽到呢句說話出自你口,因為我唔想你父母一把年紀養你育你到頭來你對住佢哋講d咁嘅說話。

引用:
原帖由 將軍大人888 於 2019-3-17 09:41 PM 發表

哈哈,年輕人我只能話你太年輕了。我住外面,我月月比足夠家用,得閒同屋企人飲茶行街,有咩頭暈身㷫一個電話隨時隨到;好個一個係屋企住日日黑口黑面,唔比家用,相見如陌路,屋企咩事都唔理,請問邊個比較孝順?
講翻正題,人望高處水望低流邊個有錯?一個係外國住但都知自己係中國人,一個係中國住但反叛,請問邊個比較愛國? ...
係至好呀,不過唔俾家用,唔同屋企人飲茶行街,屋企人有咩事唔會隨時隨到,就話自己好愛屋企嗰D都有好多

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]