• 瀏覽: 13,883
  • 回覆: 255
引用:
原帖由 nigel212 於 2019-3-18 03:31 PM 發表

原來電騙犯是台灣優質民風?
除咗大陸金句“中國妓女在台灣”抬高大陸,當大陸沒妓女,只有雞。

今日又來“電騙在台灣”,大陸沒電騙?香港電騙單單係大陸人做嘅。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-3-18 10:04 AM 發表

嗱,話口未會又迴避。
護照認受性呀。
中共多邦交國,又點?
厲害國人最鐘意去的美,日都要簽證。
咪再搬龍門啦。
事實就要認。
你係講中華民國護照,唔系台灣呀。有D什儍L貼個台灣上去系未被人踢出來。

引用:
原帖由 你封我唔到 於 2019-3-18 10:28 AM 發表

因為台灣係跟美狗,試下唔幫美國買過期武器,睇下仲睬唔睬你!
何止咁,試下駁吓美國嘴就囉柚開花。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-3-17 05:47 PM 發表
攞本護照出嚟比比就知龍與鳳。
有鳩用,利比亞撒僑,你揸本中華民國護照去等中華民國軍艦去打救。最後又系中華人民共和國打救

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-3-17 08:37 PM 發表

討論要實事求是,講呢類廢話有乜用處呢?
係唔係你心裏明白。
大陸護照認受性低,同國民質素,國情好有關係。
根本就系西方對付中國大陸,呆灣人伊家收入好高?只不過系做美國佬契弟先得

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-3-18 09:55 AM 發表

你一直迴避問題。
台灣護照,特區護照,日本,韓國護照。
對比之下,中共護照只是次等護照。
但系外國出事中共護照第一時間去救自己國民。

引用:
原帖由 s-chris 於 2019-3-18 09:56 AM 發表
台灣人話辦不成國際體育盛事係因為畀中國打遏。
痾屎吾出賴地硬,痾尿吾出賴風猛

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-3-17 08:37 PM 發表

討論要實事求是,講呢類廢話有乜用處呢?
係唔係你心裏明白。
大陸護照認受性低,同國民質素,國情好有關係。
先是實事求是
台灣護照認受性高是因為以前台灣是四小龍之一和未退出聯合國,今日是咬老本。可惜國際外交只餘十多個太平洋島國和南美洲小國。
中國護照認受性不高但外交是全球性。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-3-18 11:12 AM 發表

一味係度迴避
你識條鐵,如果呆灣吾做美帝粒春子,免簽?發夢了。八十年代美帝想收中共做靚連F16都想買卑共軍,伊家共軍重有黑鷹直升機,系美帝見面禮

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-3-18 12:38 PM 發表

無錢有面簽有鬼用。
就系,窮到冇電重出國,游水去?

引用:
原帖由 nigel212 於 2019-3-18 03:31 PM 發表

原來電騙犯是台灣優質民風?
重有民主雞,同香港人系台灣殺人逃返香港就冇事

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]