• 瀏覽: 33,897
  • 回覆: 439
  • 追帖: 3
+2
油麻地衝鋒警員開槍擊斃持刀漢,警方仍在調查該宗案件。而事發一刻被店舖天眼攝下,還原事件經過,天眼片段顯示昨日(16日)中

果啲話警察唔應該開槍嘅,不如根據條片,講下應該點應付?

新聞來源連結:

http://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190317/bkn-20190317130024401-0317_00822_001.html

仇警撚話:可以空手入白刃或者點穴囉

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-3-17 01:57 PM 發表
個黑警好身手啲一嘢劈腿都踢走把刀啦,洗唔洗一槍攞人命呀
錯!該同果個兇徒講王屎果套〝滛權〞+〝補細嫁直〞!兇徒聽完,必定放下屠刀立地成佛!

圖耳猿答:警員應該飛身用金鐘罩擋刀,再用空手入白刃奪刀,之後點穴制服情緒激動人士。警察冇理由做唔到,係失職,You are well paid for it。

引用:
原帖由 你憑乜能野block 於 2019-3-17 01:57 PM 發表
係囉,警察應該好打過葉問
係警察唔啱

引用:

真係有d仆街話可以空手入白刃嚟解決呢個暴徒

引用:
原帖由 vincentwong27 於 2019-3-17 01:55 PM 發表
油麻地衝鋒警員開槍擊斃持刀漢,警方仍在調查該宗案件。而事發一刻被店舖天眼攝下,還原事件經過,天眼片段顯示昨日(16日)中

//hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190317/photo/bkn-20190317130024401-0317_00822_001_01b.jpg?20190317134752

果啲話警察唔應該開槍嘅,不如根據條片,講下應該點應付?

新聞來 ...
好簡單

普通市民被襲擊:按今次處事手法

佢地被襲擊:警方應該勸兇手,勸不了就放兇手走

逃狗身又會出來講:警察開槍殺人

引用:
原帖由 tse06955253 於 2019-3-17 02:40 PM 發表

黑警:斬果係你,睇你條x點講?
同道中人先支持條傻佬斬人

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]