• 瀏覽: 33,908
  • 回覆: 439
  • 追帖: 3
+2
呢類廢人(疑兇)唔死冇能用,死九咗係造福社會。

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 17-3-2019 03:06 PM 發表

根據國際(美國)標準,警察可以隨心情射殺任何人。港警殺人何罪之有。
同意

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-3-18 12:16 PM 發表
但佢有足夠時間瞄準喎,因佢已警告疑犯"兩次"......
點解唔瞄?因為你唔係警察,你未接受過槍械訓練, 以為一上手就前後準星自動對齊,仲要人地唔會動,師兄唔好玩啦,開一槍要做好多野㗎

個警察應該不斷用梵音講:
放下屠刀,立地成佛
放下屠刀,立地成佛
放下屠刀,立地成佛
放下屠刀,立地成佛
........
........

引用:
原帖由 葉問前傳 於 2019-3-18 12:16 PM 發表
但佢有足夠時間瞄準喎,因佢已警告疑犯"兩次"......
點瞄?個犯快速移動攻擊緊個經理

應該即時開槍..

這種叫物以類聚....黃油跟道友兇徙同樣是禽獸...
所以個班黃油就彈出來幫同類吠人囉....

=========
引用:
原帖由 心水清 於 18-3-2019 12:38 AM 發表
香港人真係有啲好僕街,乜都打橫來講,尤其係黃屍L,你哋早死早著啦。個犯好似受害者咁。

警察最好消滅曬呢啲黃屍,香港先有得救。

引用:
原帖由 skwongskwong 於 2019-3-18 04:55 PM 發表
應該即時開槍..
民主大國最低消費14鎗,個差佬唔合格。

引用:
原帖由 s336990 於 2019-3-17 03:07 PM 發表

相信警察體能比你好
唔該你示範吓點樣一嘢劈腿,唔好做口講口賠嘅武林高手
咁又唔好難為大家,呢件劈腿專家壹嘢擘脾,實會令大家嘔隔夜飯!

投考香港警察必讀選擇題:

1/你準備用槍射擊一個用刀斬人的刀手,你會:-
A 不開槍,B 制止刀手斬人, C 打死為止

2/人的手約三吋寛,身體超過十二吋,你會點做?
A 射擊疑犯手部, B 身體, C 頭部
3/ 疑犯手持斬骨刀斬人,你會射擊佢身體那個部分?
A 手部,目標太窄,可能打失
B 腳部,目標腳部受傷,但雙手仍可活動
C 身體,目標容易命中,但可能仍有活動能力

設身處地,自己代入身處現場警員才做評論
可能講就天下無敵,做就有心無力

引用:
原帖由 cooleyes2013 於 2019-3-18 07:27 PM 發表
投考香港警察必讀選擇題:

1/你準備用槍射擊一個用刀斬人的刀手,你會:-
A 不開槍,B 制止刀手斬人, C 打死為止

2/人的手約三吋寛,身體超過十二吋,你會點做?
A 射擊疑犯手部, B 身體, C 頭部
3/ 疑犯手持斬骨刀斬人,你會射擊佢身體那個部分?
A 手部,目標太窄,可能打失
B 腳部,目標腳部受傷,但雙手仍可活動
C 身體,目標容易命中,但可能仍有活動能力
...
很精景

低能白痴on9仇警撚話:點解警員唔祭起金鐘罩12關功力,用刀槍不入o既肉身去擋刀呢?

不是九吹:
如果個犯企定定,隻手唔郁,幾米距離我絕對有信心打中佢隻手,不過打中隻手≠佢唔會郁,個經理一樣可以中刀。五至八米距離,我可以打佢肩膊,不過打中亦唔代表經理不會中刀,如果瞄準佢身體中央,而佢沒有大動作的話,八至十米內我亦都可以打中個犯,如果他是郁的話,五米距離內,我只會瞄準他身體去打。

以上是以我個人打實彈實用射擊的經驗推算出來的。一般來說我們紙靶距離大約5至15米,有時會去到20多30米,亦有活動靶去到20-30米,所以把真正實戰上心理狀況也計算在內的話,距離減了一半甚至三分二應該差不多。
不過如果我是特警又licensed to kill, headshot 可能最有效,一槍就大隻佬都埋單。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]