• 瀏覽: 3,772
  • 回覆: 57
+4
Z型咁厚樣衰...
S型最好有前有後,啱哂老美狗公毒果毒男使用..

好似摺馬報咁插係囉柚

引用:
原帖由 鍾震唇 於 2019-3-17 01:14 PM 發表
非蘋手機今年以摺疊題材逆襲蘋果(Apple),android(安卓)陣營老大哥Google的摺疊機專利申請文件也在近日曝光,設計將螢幕分成3等分,採1側外摺、1側內折的Z字形雙摺疊設計,與三星的內摺、華為的外摺有別。

Google申請摺疊螢幕專利,採Z字形摺法。翻攝Patently Apple

可能授權合作夥伴
近期曝光的專利文件顯示,Google並非以「智慧手機顯示技術」申請 ...
7到難以想像😭

引用:
原帖由 jyeung123 於 2019-3-18 10:17 AM 發表

無gap位日日係兩個Mon係甘撞吾花有鬼.
人地當然有外殼保護, 摺埋見吾到.

就算以前摺手機既都係有gap 位.
咁你可以有screen protector架下話

呢間gap可以比你吹上天 真好野

引用:
原帖由 鍾震唇 於 17-3-2019 01:14 PM 發表
非蘋手機今年以摺疊題材逆襲蘋果(Apple),android(安卓)陣營老大哥Google的摺疊機專利申請文件也在近日曝光,設計將螢幕分成3等分,採1側外摺、1側內折的Z字形雙摺疊設計,與三星的內摺、華為的外摺有別。

Google申請摺疊螢幕專利,採Z字形摺法。翻攝Patently Apple

可能授權合作夥伴
近期曝光的專利文件顯示,Google並非以「智慧手機顯示技術」申請專利,而是「現 ...
真係好肉酸

摺下摺下會唔會遲D成把摺扇甘架?

引用:
原帖由 鍾震唇 於 2019-3-17 01:14 PM 發表

可能授權合作夥伴
近期曝光的專利文件顯示,Google並非以「智慧手機顯示技術」申請 ...
第一個發明柔性屏幕嘅好似係三叔

引用:
原帖由 lam_km 於 2019-3-17 01:23 PM 發表
有冇瑞士卷形狀?
https://cp1.douguo.com/upload/ca ... a10c9d1d506e0b.jpeg
可能蘋果個出,iphone roll

摺機之所以厚唔係mon嘅問題,而係電池嘅問題。
睇下三叔S系嘅曲mon就知其實6~7mm就足夠俾柔性mon摺疊。但大家都知手機最食電就係個mon,加大mon就要加大電池。如果唔理續航問題,摺機可以做到10mm以內。所以要摺機薄就要研發新一代電池。

引用:
原帖由 KC15 於 2019-3-17 02:08 PM 發表
成吋幾厚咁?
回復大哥大水壺年代

玻璃心,酸葡萄

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2019-3-18 04:00 PM 發表
摺機之所以厚唔係mon嘅問題,而係電池嘅問題。
睇下三叔S系嘅曲mon就知其實6~7mm就足夠俾柔性mon摺疊。但大家都知手機最食電就係個mon,加大mon就要加大電池。如果唔理續航問題,摺機可以做到10mm以內。所以要摺機薄就要研發新一代電池。 ...
三叔唔掂唔等於人地唔得,人地華為摺機摺左都只係得11MM厚,4500mAh,但要支持8" mon,所以快充去到55W咁勁,30min 可差85%電。

引用:
原帖由 amypat 於 2019-3-19 01:19 PM 發表

三叔唔掂唔等於人地唔得,人地華為摺機摺左都只係得11MM厚,4500mAh,但要支持8" mon,所以快充去到55W咁勁,30min 可差85%電。
華為都要用雙電池。如果單邊電池有6000mah,就可以做到摺,薄,輕,持久。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]