• 瀏覽: 4,684
  • 回覆: 30
+2
今朝路過尖沙咀近K11附近,一蘭店對面有間流行衣著店,當時未開門,店面放了個牌,英文寫 「Welcome to Hong Kong」,中文寫「仆你個街」。
在下唔夠幽默,唔係好識欣賞,所以擺上嚟俾大家參考,幫佢推吓

引用:
原帖由 byrc 於 17/3/2019 12:57 發表
今朝路過尖沙咀近K11附近,一蘭店對面有間流行衣著店,當時未開門,店面放了個牌,英文寫 「Welcome to Hong Kong」,中文寫「仆你個街」。
9445047 ...
放心, 大陸人唔會明乜野叫仆你個街

引用:
原帖由 SuperAvengers 於 2019-3-17 01:31 PM 發表

即係唔係比大陸人睇啦,鬼佬就歡迎,大陸人唔明,只有香港人睇得明,講白啲就係唔歡迎港燦!

被整蠱

引用:
原帖由 andyyyy 於 2019-3-17 01:38 PM 發表
即係唔係比大陸人睇啦,鬼佬就歡迎,大陸人唔明,只有香港人睇得明,講白啲就係唔歡迎港燦!
🇭🇰人睇

間野好快仆街就真

博宣傳

苦口良藥

開埋喺d垃圾位日日拍 烏蠅,一係成班啊星企唒喺門口有hi生意做咩,陳生咪博吓on9當宣傳谷生意囉!

講明唔招呼香港麻煩友

以為係街名。

引用:
原帖由 andyyyy 於 17/3/2019 13:38 發表
咁又唔係咁睇, 上面o個句係"Welcome to HK"

上面係比大陸睇,下面係比鬼佬睇

引用:
原帖由 byrc 於 2019-3-17 12:57 PM 發表
...
樓主唔識分乜係粗口同粗俗語

引用:
原帖由 SuperAvengers 於 2019-3-17 01:31 PM 發表

廣東係咪大陸?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]