• 瀏覽: 12,534
  • 回覆: 246
  • 追帖: 3
台灣民主要食屎食蕉皮
DLLM真係好民主

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-17 01:40 AM 發表
唯一台灣民主社會,大陸都唔放過,
當大陸統一台灣之後
究竟點樣先可以創造一個華人民主社會?
共產黨你做你既,應該比返D喜愛民主既人仕,依家抹殺,真係會流血收場! ...
個人真的唔信台灣民主過香港啦

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-17 01:40 AM 發表
當大陸統一台灣之後
共產黨你做你既,應該比返D喜愛民主既人仕,依家抹殺,真係會流血收場! ...
乜你咁幼稚

提示: 違規內容已被屏蔽
腥揸波都係民煮社會,你試下去到上街大嗌李蜆膿下台會點

民主只是一個口號 呃蠢人用的

引用:
原帖由 揸波龍爪手 於 2019-3-17 06:19 發表
腥揸波都係民煮社會,你試下去到上街大嗌李蜆膿下台會點
令人記起余澎杉小朋友

引用:
當大陸統一台灣之後
樓主首先要定義 :
1.何謂真民主 ?
2.真民主有何優點 ?
如果樓主解釋不了
那麼
真民主只是一個口號

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-17 01:40 發表
當大陸統一台灣之後
民主你識條鐵咩!一人一票就係民主?

引用:
原帖由 sunny805 於 2019-3-17 05:35 AM 發表

個人真的唔信台灣民主過香港啦
先唔講民唔民主過香港

台灣一定唔乜民主

如果台灣民主, 點解唔係小民生活水準提升, 企業家利潤被壓縮

而係企業家越泥越多油水, 小民就22-3K 就皇恩浩蕩

台灣真係最佳民主反面教材

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]