• 瀏覽: 12,540
  • 回覆: 246
  • 追帖: 3
引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-17 01:40 AM 發表
唯一台灣民主社會,大陸都唔放過,
當大陸統一台灣之後
究竟點樣先可以創造一個華人民主社會?
共產黨你做你既,應該比返D喜愛民主既人仕,依家抹殺,真係會流血收場! ...
所謂的1人1票真民主選舉,只不過是政客的另一種賄賂,用政府的$去賄賂選民,答應選上後增加福利,所以現代西方民主國家國債高企,最後都要人民埋單.

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-3-22 05:04 PM 發表
臺灣人早就試過用選票推翻民進黨同國民黨,而亦都冇因而要改國號, 呢D咪真民主囉!
係啊,選來選去,越選越衰,越選越窮,而家賴功德又扮嘢突襲蔡豬鼻,夠晒民主。

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-17 01:40 AM 發表
當大陸統一台灣之後
共產黨你做你既,應該比返D喜愛民主既人仕,依家抹殺,真係會流血收場! ...
點先為民主社會?
我覺得香港好民主喎

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-3-22 05:05 PM 發表
你有俾人呃過?
我係一個無民主嘅地方

引用:
原帖由 艾力斯102 於 2019-3-22 03:06 PM 發表

台灣這種偽民主都叫真民主?蔡英文幾時有聽過民間意見?個個都反對佢要佢不要cut軍公教退休金,不要搶民間錢財,不要同大陸對著幹,不要抱美日大腿,不要成日眉日,身為總統在日本人面前成隻狗咁,成日用台灣納稅人錢送比日本。個個台灣人都好憎蔡英文,佢都可以厚顏無恥要連任,台灣人民無權反對,台灣民主便是這樣。 ...
最好笑係蔡英文話台灣人需要佢

唔單止選咗出嚟,貪咗判咗,仲諗住要特赦,咁都叫真民主喎。
睇佢哋啲立法會嘅表演,仲好意思話係華人社會最佳民主典範。

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-3-22 05:20 PM 發表
甘你有乜資格講!
原來無民主係無資格講嘅, 咁香港一定有民主啦

引用:
當大陸統一台灣之後
連美國都沒有真民主,不要有太大期望。

連美國都唔講民主自由,講美國優先,歐洲食緊民主自由的苦果,開放分化,樓主今時今日仲講民主

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-3-22 05:21 PM 發表
蔡英文當然係一個恥笑嘅對象
至於台灣人是否需要佢, 選票會話你知!
曹操都有知心友, 明嘅明嘅

引用:
原帖由 askwinglam 於 2019-3-22 05:13 PM 發表

我係一個無民主嘅地方
我就係俾呃過選票,當初投左朱仔,好後悔,所以今後已後只投建制,有利民生

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]