• 瀏覽: 44,063
  • 回覆: 479
+7
引用:
原帖由 amx_011 於 2019-3-16 08:52 PM 發表

如果被斬那個係你. 我會強烈建議警方先呼籲, 再用胡椒噴霧, 再出警棍,
然後再三警告才用槍.
開咩槍吖人哋有刀㗎咪有佢俾人斬死囉

樓主記著俾人斬時叫差人用胡椒噴霧

當你响美國,冬天凍冰冰,你手藏衫袋行緊街,美國警察見你唔順超,叫你舉手,要查你,咁你對手自然從衫袋拎出來舉手,佢一槍焩瓜你都實無事,話驚你從袋攞槍射佢。這是驚世新間,見得多。

當你响香港佳寶比人斬緊,你要警察警告斬人者十次,先好用胡椒噴霧,到你已被斬死,佢再斬其他人,先好開槍?仲要描準佢非要害先好射?

點解你唔要求警察喝鳩停個斬人就算? 用胡椒噴霧噴到人哋打乞嗤、流眼水,好撚辛苦㗎嘛

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 七個宇宙的魚蛋 於 2019-3-16 08:21 PM 發表
根本用胡椒噴霧已經可以制服疑犯 , 唔駛吓吓開槍殺人
大佬呀,條友用刀斬緊人,你唔係儍到走埋去用胡椒噴霧呀,如果係你有心理準備被人斬死係你

DLLM

引用:
原帖由 七個宇宙的魚蛋 於 2019-3-16 08:21 PM 發表
亂世用重典

引用:
原帖由 aryung9828 於 2019-3-16 08:50 PM 發表
據報當時個賊已經都咗第一刀,準備斬第二刀,警察先開槍。

不過事後風涼話,幾廢嘅人都識講。

希望下次到你被人斬時,有機會勸止警察開槍救你。

等個賊有斬人嘅滿足感,你又可以達成願望。 ...
X2

引用:
原帖由 mega-box 於 2019-3-16 08:52 PM 發表

事事都用反智思維去諗, 相當可悲.....
佢開得個post出來,由一個平民無受過任何訓練出來去challenge人地執緊既警員都係博del no more la,香港警察有晒指引,佢唔係諗住睇電視仲熟過點警察下話

引用:
點解你咁弱智既?

引用:
響香港呢個「偉大」既「法治社會」

警方應該先詢問律政司建議

律政司要再考慮交比外判法律顧問

再由公眾支詢

再比立法會審議

先決定好唔好用胡椒噴霧啦

你有無常識呀?

引用:
原帖由 aryung9828 於 2019-3-16 08:50 PM 發表
據報當時個賊已經都咗第一刀,準備斬第二刀,警察先開槍。

不過事後風涼話,幾廢嘅人都識講。

希望下次到你被人斬時,有機會勸止警察開槍救你。

等個賊有斬人嘅滿足感,你又可以達成願望。 ...
講得好!
針唔吉到肉唔知痛,有D人俾蘋果同泛民洗腦變咗白痴,乜都反一餐。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]