• 瀏覽: 21,385
  • 回覆: 156
  • 追帖: 4
+6
雞珍~你睇到聯合國官員被死於空難未??睇來你世衛同你都走吾出英女皇同特9既陰毒計~你趁早揾侵侵爆大鑊吧~

睇到打手一隊就apple~一睇就知世衛又收$打老美啦~甘白痴既野都做出黎~英女皇你真低B~挑!!!!

高頻無線電,是會令細胞病變!
但強度和時間是關鍵!
人類如長期接觸5w以上高頻無線電,生癌機率高出五倍!
籃牙耳機,為0.1w
病變機率,應該比平常人高百份之2
機率還是很少!
但我建議不要長時間使用!最好每三小時停用一小時充電休息

引用:
原帖由 bbq323 於 2019-3-17 04:13 AM 發表
但強度和時間是關鍵!
人類如長期接觸5w以上高頻無線電,生癌機率高出哥五倍!
籃牙耳機,為0.1w
機率還是很少!
但我建議不要長時間使用!最好每三小時停用一小時充電休息 ...
輻射分為 ionizing radiation和non-ionizing radiation.
可見光、紅外線同埋電話嘅電磁波屬於non-ionizing radiation,波長較長頻率較低「不能改變 DNA 結構」

引用:
原帖由 =賣淨蔗= 於 2019-3-17 04:39 AM 發表

輻射分為 ionizing radiation和non-ionizing radiation.
可見光、紅外線同埋電話嘅電磁波屬於non-ionizing radiation,波長較長頻率較低「不能改變 DNA 結構」
問題是這些設備是貼著你的腦使用!
相比高能量的發射裝置離開你一百米所制造的影響,可能更具致癌力量

引用:
原帖由 遊鯤 於 2019-3-16 08:18 PM 發表
藍牙耳機已面世咗十年八年,有冇致癌個案?
點止,記得愛咩信時代,第一個彩芒電話就有,最少都十七八年了。

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-3-17 02:14 AM 發表
好彩我揸車不嬲唔帶耳機姐
仲危險,揸車出事機會大過輻射好多

引用:
原帖由 bbq323 於 2019-3-17 04:13 AM 發表
但強度和時間是關鍵!
人類如長期接觸5w以上高頻無線電,生癌機率高出哥五倍!
籃牙耳機,為0.1w
機率還是很少!
但我建議不要長時間使用!最好每三小時停用一小時充電休息 ...
但應該冇咩藍芽耳機可以挨到三粒鐘,當然係講用緊,唔係指待機。

引用:
原帖由 路人2Z 於 2019-3-17 04:47 AM 發表

仲危險,揸車出事機會大過輻射好多
唔好嚇我喎 我揸車有時都講電話

世衛~典解做放射性既醫護人員日對夜對對住放射性儀器~佢地仲未生癌死既??佢地只系白袍一件~

你班濕9醫生仲系度懶9專業發埋d垃圾報告出來??

引用:
但強度和時間是關鍵!
人類如長期接觸5w以上高頻無線電,生癌機率高出五倍!
籃牙耳機,為0.1w
機率還是很少!
呢個又係真,無線幅射唔可以睇少
以前有戶家庭,住高樓層因為屋頂天台裝咗電訊商發射站後,搞到全家人生癌

最強幅射是大哥大,跟住就是愛立信!這些舊款手機功率分別是5w和3w
貼著你的耳朵講一小時電話,你個腦就像放入微波爐叮咗三十秒真是感覺到個腦入面發熱
即使是現代手機,功率也達到1w輸出!所以長時間語音通話,盡量可免則免或使用有線耳機安全好多

我想問我屋企藍牙speaker長開,3部唔用都開,仲有電視都可以connect 藍牙,仲有全屋wifi,手提電話幾部,咁點計🤯🤯

引用:
原帖由 yipb1 於 2019-3-17 04:55 AM 發表

唔好嚇我喎 我揸車有時都講電話
最好唔好做馬路炸彈一手拎電話單手卒軚,車機有BT就將手機接入音響hands free

引用:
原帖由 路人2Z 於 2019-3-17 05:10 AM 發表

最好唔好做馬路炸彈一手拎電話單手卒軚,車機有BT就將手機接入音響hands free

我中咗你第二樣

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]