• 瀏覽: 4,153
  • 回覆: 78
+2
綠蛆話用選票告訴老共,呆灣省生活,經濟越來越差?

引用:
原帖由 Uhu123 於 2019-3-18 02:45 PM 發表

唔係點會有“呆蛙”e個綽號呢,佢地並非浪得虛名架!
咁講真,睇佢今次補選又再一次證明呆灣都冇幾個正常人,一係蠢,一係壞。4個補選議席一個本身國民黨唔俾佢選佢脫黨最後選贏,一個明明上手貪污拉咗去坐監,都仲可以投返俾同一個黨嘅余天,最唔明係台南,我覺得應該係賴功德最後嗰句賣魚唔賣身提醒咗啲農民,因為國民黨嗰個已經講咗投唔投佢都照幫佢哋搵買家,咁使乜投佢呢,所以最後又係民進黨嘅贏,真係唔知可以講啲咩

省長菜englishit是否要畀賴賴德知,你是慈禧2.0,不容你起義

之前九合一選舉我就已經知道了...

空心菜唔記得民進黨連高雄票倉都已經失守了嗎﹖

引用:
原帖由 raykinga 於 2019-3-16 07:01 PM 發表

總統蔡英文、民進黨主席卓榮泰,今晚到彰化和美為立委候選人黃振彥(圖左)站台造勢。(記者劉曉欣攝)

〔記者劉曉欣/彰化報導〕彰化立委補選進入倒數階段,總統蔡英文今晚在候選人黃振彥的和美造勢晚會時強調,習近平說要統一台灣,就是一國兩制的台灣方案,但台灣人絕不接受一國兩 ...
如果公投完結果係過半數支持一國兩制又點呢?

引用:
原帖由 日理萬肌 於 2019-3-16 07:33 PM 發表
準備打仗
打條毛咩

引用:
原帖由 _👻_ 於 2019-3-16 08:13 PM 發表
台灣人見到香港下場都驚啦 日日送一大堆假結婚落黎 搶社會福利 醫療 公立醫院日日爆棚 冇審批權
你講D係民主派攪出嚟嗰噃。

如果做多一屆
台灣人會頂唔住主動投降
要求統一

呆灣仆街靠晒菜西文,令呆灣人繼續月入25K,永遠都係低消費旅遊城市!

保得住台南第一個走出來是賴功德,佢以加入參選總統大選,蔡英文先要過自己人一關。

引用:
原帖由 G妹遊戲RO仙境 於 2019-3-18 03:15 PM 發表
支持蔡英文
下台!

引用:
原帖由 丁常唔多旺 於 2019-3-18 04:05 PM 發表

如果公投完結果係過半數支持一國兩制又點呢?
詐唔知囉,慣架啦!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]