• 瀏覽: 12,074
  • 回覆: 157
引用:
原帖由 highmax 於 2019-3-18 10:05 AM 發表

明解明解
食得是福,疴得更是福。

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-3-16 10:14 PM 發表

打條銀咩!
中共領導人後代是五眼國人,資產都存放五眼國。
香港立法會幾乎全部都係五眼國人,香港上層社會都係五眼國人。
中共力量源於各地地方幹部

例如鄧小平一孩政策,地方的黨員愈少,反而執行愈嚴格;

黨員(特別是女黨員)愈多,就愈消極無視一孩政策

另外,於"國家""民族"之間殊死戰中

ED無關大局,當然只係我淺見

引用:
原帖由 highmax 於 2019-3-18 10:13 AM 發表

中共力量源於各地地方幹部

例如鄧小平一孩政策,地方的黨員愈少,反而執行愈嚴格;

黨員(特別是女黨員)愈多,就愈消極無視一孩政策

另外,於"國家""民族"之間殊死戰中

ED無關大局,當然只係我淺見 ...
所以各有各貪。

引用:
原帖由 itsamyau 於 16-3-2019 17:31 發表

以現時局勢計,最大可能導火線應該係北韓
美朝破裂,北韓搞南韓
然後中國幫拖北韓,美、英、歐盟甚至聯合國應該會幫拖南韓
「抗美援朝」系列重演
中國會拉攏「一帶一路」相關國家
但俄羅斯會唔會幫中國,照現局真係五五波摸唔透
日本正路應該偏向韓國多過中國,但有二戰歷史,中立可能性更大
所以照現局,有咩依郁中國參戰,呢個時機好蝕底,所以最近中國外交態表偏軟 ...
打3戰邊洗計咁多野, 1定全球收皮

引用:
原帖由 highmax 於 2019-3-18 09:41 AM 發表

求其睇番黎

篇文章話"如果無美國原料,D國企民企會蝕得仲勁,國家補貼將會係無底洞"之類

講穿左,應該係為增購美國貨"解畫"

"解畫"定"堅嘅"???見人見智 ...
你又扯到邊度呀? 人地破產仆街跟14億人民冇糧食係兩馬子事

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-3-18 11:51 AM 發表

你又扯到邊度呀? 人地破產仆街跟14億人民冇糧食係兩馬子事
咁我肯定你錯

糧食,全用美國人??

引用:
原帖由 highmax 於 2019-3-18 11:53 AM 發表

咁我肯定你錯

糧食,全用美國人??
你講乜嘢呀?, 完全都唔對題嘅? 如果開戰大陸就要靠港澳台就橋樑進口糧食, 因為大陸已被各國制裁, 雖然美國係一個大糧食生產國, 大豆質量好但並不是大陸全用美國貨,

引用:
原帖由 highmax 於 2019-3-17 08:47 PM 發表

中美有,反而俄羅斯無

鈷彈先可以一粒幾十年致命幅射,睇下,過往咁多次爆炸都冇事

鈷彈仲可以設計好要幾多年幅射,要佢1年就1年,5年就5年,當然要計算好先得

B-70嘅設計就係用氫彈 ...
咁重死,有一家冇。迫到埋牆邊,點會理你輻射遺留幾多年,一於攬炒。

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-3-18 12:00 PM 發表

你講乜嘢呀?, 完全都唔對題嘅? 如果開戰大陸就要靠港澳台就橋樑進口糧食, 因為大陸已被各國制裁, 雖然美國係一個大糧食生產國, 大豆質量好但並不是大陸全用美國貨, ...
衣家唔係國民黨統治(1927-1950),係新中國(1949-?)
新中國進入戰爭狀態,糧食自給自足
如新中國被人制裁,3地可例外???
巴黎統籌委員會笑而不語

引用:
原帖由 hk_yotam 於 2019-3-18 12:37 PM 發表

咁重死,有一家冇。迫到埋牆邊,點會理你輻射遺留幾多年,一於攬炒。
俄羅斯無氫彈,代表佢即使發爛渣,破壞有限......

根據數學計算,核裂變最高當量只有80萬噸......

所以,今日美國先夠膽制裁俄羅斯而無膽制裁中國,而俄羅斯只有2條路:

1.以極高昂代價維持高數量核武;;;2.尊重各正義民族的獨立民主自由人權普世價值......

關於幅射,其實中美2國可以做到"一星期後步兵裸體於莫斯科漫步"......
$$$就唔好問了,一問就絕望

哦,到時候做漢奸嘛?

引用:
原帖由 highmax 於 2019-3-18 04:59 PM 發表

俄羅斯無氫彈,代表佢即使發爛渣,破壞有限......

根據數學計算,核裂變最高當量只有80萬噸......

所以,今日美國先夠膽制裁俄羅斯而無膽制裁中國,而俄羅斯只有2條路:

1.以極高昂代價維持高數量核武;;;2.尊重各正義民族的獨立民主自由人權普世價值......

關於幅射,其實中美2國可以做到"一星期後步兵裸體於莫斯科漫步"......
$$$就唔好問了,一問就 ...
當真?
樓主上網查一查大伊萬係咩.
歷史上最大當量既核試是哪一國的.

引用:
原帖由 hk_yotam 於 2019-3-18 05:59 PM 發表

當真?
樓主上網查一查大伊萬係咩.
歷史上最大當量既核試是哪一國的.
原來如此,我錯了

從原子彈到氫彈:
法國是8年零6個月。
美國是7年零3個月。
英國是4年零7個月。
蘇聯只用了不到4年。
我國只用了不到3年,2年零8個月

我以為"無氫彈構型"=無氫彈

因為資料話,氫彈構型只有中國,美國有

引用:
原帖由 highmax 於 2019-3-18 04:46 PM 發表

衣家唔係國民黨統治(1927-1950),係新中國(1949-?)
新中國進入戰爭狀態,糧食自給自足
如新中國被人制裁,3地可例外???
巴黎統籌委員會笑而不語
六十四事件唔知港澳台有冇被制裁呢?

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-3-18 07:07 PM 發表

六十四事件唔知港澳台有冇被制裁呢?
當時係鄧小平漢姦政策講咩"一國兩制""和平過渡"ED分裂國家民族嘅野
白皮豬咪順水推舟,差別待遇囉
而家總算清除左少少鄧小平遺毒
恐怕唔會再有差別待遇

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]