• 瀏覽: 12,063
  • 回覆: 157
引用:
原帖由 highmax 於 2019-3-18 07:47 PM 發表

當時係鄧小平漢姦政策講咩"一國兩制""和平過渡"ED分裂國家民族嘅野
白皮豬咪順水推舟,差別待遇囉
而家總算清除左少少鄧小平遺毒
恐怕唔會再有差別待遇 ...
吓, 而家香港同大陸關稅如何, 係咪一樣?? 唔好再自欺欺人啦

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-3-18 09:55 PM 發表

吓, 而家香港同大陸關稅如何, 係咪一樣?? 唔好再自欺欺人啦
白皮豬信唔過,古語云:非我族類,其心必異

恐怕係你自欺欺人,10點ZZZZZ

引用:
原帖由 highmax 於 2019-3-18 10:06 PM 發表

白皮豬信唔過,古語云:非我族類,其心必異

恐怕係你自欺欺人,10點ZZZZZ
你完全迴避問題, 唔肯面對

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-3-18 10:37 PM 發表

你完全迴避問題, 唔肯面對
講左啦

鄧小平漢姦政策:一國兩制

獨立關稅區因此直至今日

今日總算清理掉一點點,所以一制裁,香港冇倖免

樓主痴左線! 三戰開打都世界末日啦, 大家等死吧啦. 仲膠?

引用:
原帖由 itsamyau 於 2019-3-16 04:47 PM 發表
純分析戰略意義,一旦三戰開打的話,戰略上港澳台點先最有用。

中國現況係為咗完全統一,想全盤控制港澳台。
但一旦三戰開打,港澳台必定被視為中國一邊。

反而,港澳台有真自治,名義上一國,駐守解放軍只防不攻,甚至冇解放軍,只有本土自衛隊。
咁港澳台就可以名義上中立,保持國際情報交流中心,走私人蛇水貨中心,戰爭中非常有用。

情報中心
回歸而被中共控制嘅港澳台只會被視 ...
含L啦樓豬

引用:
原帖由 highmax 於 2019-3-19 12:16 PM 發表

講左啦

鄧小平漢姦政策:一國兩制

獨立關稅區因此直至今日

今日總算清理掉一點點,所以一制裁,香港冇倖免
嘩,勁呀,你一講就係啦

都打仗,點解有資產果D唔買起樓主,仲等樓主共佢產。咪玩啦。

引用:
原帖由 南宮老人 於 2019-3-19 01:17 PM 發表

嘩,勁呀,你一講就係啦
詳情請參考“尋路”

對應現實就係周恩來總理政治遺產被清算。

你講嘅氫彈似乎仲講緊第二代核武喎,基本各國已淘汰。俄羅斯核武唔及中美,你邊到聽返嚟㗎

引用:
原帖由 highmax 於 2019-3-18 06:14 PM 發表

原來如此,我錯了

從原子彈到氫彈:
法國是8年零6個月。
美國是7年零3個月。
英國是4年零7個月。
蘇聯只用了不到4年。
我國只用了不到3年,2年零8個月

我以為"無氫彈構型"=無氫彈

因為資料話,氫彈構型只有中國,美國有 ...
你講嘅氫彈似乎仲講緊第二代核武喎,基本各國已淘汰。俄羅斯核武唔及中美,你邊到聽返嚟㗎

只要美國不存在,根本冇人會搞個三戰出嚟!

引用:
原帖由 廿一比一 於 2019-3-19 04:29 PM 發表

無錯,係第2代,不過全球5常先至有

其他國家,特別係肥仔金,都想有但係無

而第3代威力可調控,幅射可控,利用比率高,可裝於F-18,J-7......

俄羅斯核武唔及中美,如下:

1.氫彈構型只有中美2家,其他3常為抄襲

2.俄羅斯佔據國土面積巨大和靠近北極的地利。國土面積巨大使得核武器有很多藏身之地,陸基核武器即有可能躲過第一波核攻擊;靠近北極使得他們不需要很大的射程就可以覆蓋所有有核國家。因此他們就不需要在核彈頭的小型化上下很大功夫。中國地理位置不好,達到同樣的目的必須有大射程,還要面對敵人的反導壓力,因此必須核彈頭小型化......

3.美國人第一顆氫彈1956年出世,耗時11年,重11.5噸,當量1500萬噸。中國第一顆氫彈重量低於一噸,當量330萬噸

4.在核彈頭附近爆炸的中子彈可以讓氫彈爆不了或者威力很小的爆炸,氫彈爆不了或者很弱的爆炸就不會產生大量的快中子,這樣所謂的鈷彈不可能產生,因為沒有足夠多的快中子就不會有大量的鈷60。
因此,中段反導+中子彈完全可讓鈷彈變成臭子;係有一定的把握將來襲洲際導彈核彈頭於外太空提前引爆

結果,俄羅斯根本係食老本,而美國人就係B-36洗地,中國核彈頭輕小,今日小戰機都可用......

唔好意思,要開戰前一定先清算民族叛徒。

引用:
原帖由 highmax 於 2019-3-19 08:57 PM 發表

無錯,係第2代,不過全球5常先至有

其他國家,特別係肥仔金,都想有但係無

而第3代威力可調控,幅射可控,利用比率高,可裝於F-18,J-7......

俄羅斯核武唔及中美,如下:

1.氫彈構型只有中美2家,其他3常為抄襲

2.俄羅斯佔據國土面積巨大和靠近北極的地利。國土面積巨大使得核武器有很多藏身之地,陸基核武器即有可能躲過第一波核攻擊;靠近北極使得他們不需要很大 ...
俄羅斯好多核武都是放在核潛的,而白楊載的都是多頭,唔縮小點放呀?

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]