• 瀏覽: 3,471
  • 回覆: 58
引用:
原帖由 wujiandu1306 於 2019-3-16 04:03 PM 發表

TVB執粒????
真的嗎?????
係就快D呀,
日日播埋D垃圾節目????
tbb孰笠,你連垃圾節目都冇得睇

引用:
原帖由 kwong1000 於 2019-3-16 04:51 PM 發表

港台套火速救兵,演員卡士同質素都高過TBB幾倍
火速救兵好睇!夠真實!好有水準,TVB D劇就把鬼!

大陸人都唔係有心搞電視

賣咗佢啦咁蝕法可能要供股,早賣免倒錢落海

引用:
原帖由 kopandem 於 2019-3-16 03:45 PM 發表
冇廣告,要靠藝人幫手賣廣告,慘過做乞兒,一是執粒,一是完全親中,打開內地市場,新聞部炒哂黃絲,戲劇部與內地合拍。
其實已係中資控制。

TVB 都係慢慢走緊亞視條舊路,減本身制作來減省成本,但啲合拍戲或買回來的大陸戲又令觀眾流失,形成惡性循環。

我唔係話大陸戲唔好睇,我都有煲大陸戲,但絕唔會在特定時間坐定定睇無線。

企債,可換股債券,TVB都唔傻,寧要錢唔要股,今次撥備對公司有好處

引用:
原帖由 lwklwk8742 於 2019-3-16 03:33 PM 發表
【本報訊】電視廣播(TVB,511)因錯誤投資決定而「一身蟻」,去年認購星美控股(198)本金逾8億元的高息債券,不夠半年星美即陷入財困。TVB昨發盈警,是歷年來第二次,指很可能就星美債券錄得減值開支及虧損約5億元,導致2018年全年業績盈轉虧,料蝕近2億元,為TVB上市30年來首次。...

https://static.appledaily.hk/images/apple-photos/v ...
個老闆係玩財技專家,驚都未驚過😛

d自家節目全部都係低成本製作
另外又買咁多大六片
難怪近來d節目變得咁垃圾

引用:
原帖由 johntt 於 2019-3-16 05:34 PM 發表

個老闆係玩財技專家,驚都未驚過😛
Really?
咁睇下幾時真係執笠!
😭

有抵押債券,可回收全數,但無抵押債就要換股,保守起見,TVB全撥備也可,下年盤數會靚D。

今日的T V B與昔日的A T V何其相似,走向亦有可能相同。

自某件勞資糾紛被人搞成刑事之後,經以無得救。

左袋過右袋啫 

0198前身係東方魅力,咪又係果班人黎

支持tvb退出香港,香港市場實在太少,tvb明顯大材小用,投資祖國市場回報率高很多

引用:
原帖由 tony.hk 於 2019-3-16 06:04 PM 發表
左袋過右袋啫 

0198前身係東方魅力,咪又係果班人黎
陳國強主席應處理到嘅東魅

管理層問題,但下屬揹飛

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]