• 瀏覽: 5,870
  • 回覆: 80
引用:
原帖由 nigel212 於 2019-3-18 09:19 PM 發表

馬英久兩個女都係。
莫非中共親美?

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-3-18 08:46 PM 發表

哈哈,譴責同授權出兵分別識唔識? 你老美費盡九牛二虎之力先有聯合國譴責撒旦姆,但冇人授權佢出兵打人喔,所以咪得英國佬幫拖,攻打伊拉克叫英美聯軍,唔係聯合國軍。睇下你老細講乜。

大紀元5月8日報導】(中央社記者郭傳信安卡拉特稿)對阿拉伯人而言,英美聯軍虐待伊拉克俘虜的程度,已不是單純的刑求取供,根本是對阿拉伯人乃至回教徒的刻意羞辱和取笑,這對美國六月即將推出的大中東和平計劃是一大諷 ...
你依家知你中共有份「屈」(嗱,係你地話架)伊拉克架

咁伊拉克既然被包括你中共在內定性係有罪,咁點解唔除惡務盡呢?你都好得意

但在戰後,中共在伊拉克係最大得益者,所以中共係原兇呀

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-19 09:36 AM 發表

你依家知你中共有份「屈」(嗱,係你地話架)伊拉克架

咁伊拉克既然被包括你中共在內定性係有罪,咁點解唔除惡務盡呢?你都好得意

但在戰後,中共在伊拉克係最大得益者,所以中共係原兇呀 ...
打橫黎講係你強項,不過改變唔到你老美小布殊繞過安理會打伊拉克的事實。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-3-19 01:45 PM 發表

打橫黎講係你強項,不過改變唔到你老美小布殊繞過安理會打伊拉克的事實。
我就根事實去推理,反觀你地「愛國人士」根幻想去屈老美話佢屈伊拉克有大殺傷力武器。

但事實系包括中共在內既聯會國安理會常任理事國呀

而且中共係最大得益者

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-19 03:03 PM 發表

我就根事實去推理,反觀你地「愛國人士」根幻想去屈老美話佢屈伊拉克有大殺傷力武器。

但事實系包括中共在內既聯會國安理會常任理事國呀

而且中共係最大得益者 ...
呵呵,英國前首相都認錯,係你死不認錯。

http://www2.hkej.com/instantnewsMob/current/article/1339430/貝理雅%3A願為出兵伊拉克戰爭錯誤負責+

貝理雅:願為出兵伊拉克戰爭錯誤負責

出兵伊拉克被視為貝理雅任首相生涯的污點。貝理雅在2003年基於有情報消息指,伊拉克擁有大殺傷力武器,成功游說國會支持出兵伊拉克,但最終證實情報出錯,令過百名英軍戰死沙場。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-3-19 03:46 PM 發表

呵呵,英國前首相都認錯,係你死不認錯。

http://www2.hkej.com/instantnewsMob/current/article/1339430/貝理雅:願為出兵伊拉克戰爭錯誤負責+

貝理雅:願為出兵伊拉克戰爭錯誤負責

出兵伊拉克被視為貝理雅任首相生涯的污點。貝理雅在2003年基於有情報消息指,伊拉克擁有大殺傷力武器,成功游說國會支持出兵伊拉 ...
貝利雅無講錯,當時真係有「錯誤情報」,否則包括你中共在內既聯合國安理會常任理事國先會「屈」(係你地話屈)伊拉克有大殺傷力武器。

問題係d情報來源,大家睇返結果,在伊拉克戰後,事實上中共成為伊拉克戰爭中既最大得益者。咁d情報來源呼之欲出

不過貝生無講。

提示: 違規內容已被屏蔽
引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-3-16 02:37 PM 發表
英國脫歐亂局,彷彿面臨世界末日,國破家亡的情況。
香港高官子女,甚至公務員以政府資助,不是前往「大灣區」讀書,卻是前往這個「沒有末來」的地方讀書,豈不是奇哉怪也? ...
人地有錢仲意邊度讀,關我地平民鬼事咩,

有幾亂?咪又係馬照跑舞照跳之嘛

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-19 05:41 PM 發表

貝利雅無講錯,當時真係有「錯誤情報」,否則包括你中共在內既聯合國安理會常任理事國先會「屈」(係你地話屈)伊拉克有大殺傷力武器。

問題係d情報來源,大家睇返結果,在伊拉克戰後,事實上中共成為伊拉克戰爭中既最大得益者。咁d情報來源呼之欲出
...
呵呵,你老美繞過安理會打伊拉克或者為了石油,但俾中國在伊拉克石油佔大份額是意外,你不會以為小布殊係中共走狗為中共做事吧? 你點講中共獲益都否定唔到你講小布殊打伊拉克得到安理會授權係九噏。

很多人相信維穩機器的宣傳,全世界只有中國不斷令人震驚,其他先進國家紛紛沒落,實在可笑。樓主懂得逆向思考,實在難得。須知北韓跟大陸人一樣,覺得美國好窮。

引用:
原帖由 Classico 於 2019-3-19 06:46 PM 發表
很多人相信維穩機器的宣傳,全世界只有中國不斷令人震驚,其他先進國家紛紛沒落,實在可笑。樓主懂得逆向思考,實在難得。須知北韓跟大陸人一樣,覺得美國好窮。 ...
乜你以為美國好有錢咩。
停擺另公務員冇糧出,
即刻要去囉救濟金救濟食物。

引用:
原帖由 雨中進擊的樓主 於 2019-3-19 06:32 PM 發表

呵呵,你老美繞過安理會打伊拉克或者為了石油,但俾中國在伊拉克石油佔大份額是意外,你不會以為小布殊係中共走狗為中共做事吧? 你點講中共獲益都否定唔到你講小布殊打伊拉克得到安理會授權係九噏。 ...
明顯有人俾咗「錯誤情報」啦,如果老美為咗石油,你中共重有機會咩

依家事實係中共在伊拉克有最大利益,明顯有一d伊拉克候生所信既人出賣候生啦。重使問

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]