• 瀏覽: 5,877
  • 回覆: 80
引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-3-16 02:37 PM 發表
英國脫歐亂局,彷彿面臨世界末日,國破家亡的情況。
香港高官子女,甚至公務員以政府資助,不是前往「大灣區」讀書,卻是前往這個「沒有末來」的地方讀書,豈不是奇哉怪也? ...
好似大陸的人唔敢食國內嘢一樣,自己人害緊自己人咪要向外求學囉!香港啲高官未必知邊啲嘢得,但肯定知自己唔掂,自己啲十九政策玩左班學生做白老鼠咁多年,唔通仲要搞自己啲仔女咩

港英時代,所有公務員子女留學英國有教育津貼

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-17 11:20 AM 發表

你講果d完全合理

你問明唔明點解美國無理入侵伊拉克而無須要受制裁?

因為包括中共在內的聯合國安理會常任理事國通過決議案指責伊拉克有大殺傷力武器。老美除惡當然合理

你問點解尾國監聽德國大媽就無問題?
因為美,德兩國都係民主國家,又係盟國,一d問題都無?

你又問老美自己無證據但就可以老屈「中國」監聽人,講到監聽係 ...
師兄你很殘忍啊你答到咁叫他怎反駁你呢😱😱😱😱😱

引用:
原帖由 chungalex78 於 2019-3-18 07:09 AM 發表

「愛國人士」只能夠用謾罵去反駁我

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-3-17 05:19 PM 發表
香港高官愛外國, 不愛中國!
香港高官議員都是五眼國聯盟。
他們都很愛國,以祖國為榮。

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-3-16 02:37 PM 發表
香港高官子女,甚至公務員以政府資助,不是前往「大灣區」讀書,卻是前往這個「沒有末來」的地方讀書,豈不是奇哉怪也? ...
特區政府:多謝香土肥佬契弟的獨裹轉碟猿的提示,轉碟猿的提示真是太温馨了。好提議good idea!

引用:
留學生去英國讀書不是去學英式民主,是學科技,科技不分國界.

香港學位少,可選學科亦冇海外大學咁多選擇,入學資格唔夠或者心儀學科香港冇咪要外求囉,又或者參與交換生咪出國囉,全世界都有架啦,關咩政治事呀,讀書還讀書,政治還政治,係d別有用心嘅人至會混為一談。

批鬥佢,有子女係外國全部要批鬥

引用:
連你都同意英國陷脫歐亂局,步向面臨世界末日,國破家亡的情況

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-3-17 11:20 AM 發表

你講果d完全合理

你問明唔明點解美國無理入侵伊拉克而無須要受制裁?

因為包括中共在內的聯合國安理會常任理事國通過決議案指責伊拉克有大殺傷力武器。老美除惡當然合理

你問點解尾國監聽德國大媽就無問題?
因為美,德兩國都係民主國家,又係盟國,一d問題都無?

你又問老美自己無證據但就可以老屈「中國」監聽人,講到監聽係 ...
唔識歷史咪九吹,小布殊打伊拉克冇安理會授權。

2003年小布殊總統繞開安理會執意發動伊拉克戰爭的兩大原因

https://kknews.cc/zh-hk/military/b2aeb2m.html

引用:
原帖由 chungalex78 於 2019-3-18 07:09 AM 發表

人弱智你跟住佢弱智
講啲野出黎全部都係9吹
你唔係信佢啲回應呀???

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]