• 瀏覽: 5,855
  • 回覆: 80
正如魚蛋革命都係叫別人子女衝。民主派子女在家一樣。不是更奇怪嗎

引用:
原帖由 高山大海 於 2019-3-16 04:30 PM 發表

不用在這挑撥離間,你嫉妒特首,你永遠都當不上特首,氣死你
林太能當特首,你呢,你什麼都混不上,連大學都考不上
說兩件你的牛逼事跡讓大家見識見識 ...
香港大把正人君子,義氣仔女,點會稀罕做出賣良知及人格的中共國共慘黨走狗香港特衰政府行騙長官.
林病柒鵝扮失億,出賣香港人就叻,當日對新界佬僭建又話依法辦理,決不容情,而家連陸正屍弱會嬅僭建都唔出聲.
個垃圾仔因為要投共做屌米高層,就任由大陸妖股來香港上市,不單搶香港人錢,仲攪衰香港金融中心個朵.而家仲昆D傻仔上大媽區,如果大媽區真系咁正,大陸人就唔會日日150X走落嚟喇.

香港人只要有參加或支持過幾年前香港佔中運動,就算是販夫走卒或師奶婦孺,都比終日以出賣香港的鄉土左膠高尚及優越.
更遑論來香港搶福利奪資源的日日150X

香港人唔知你講乜野"牛逼,豬逼,雞逼"是什麼意思,這裡是香港討論區,香港人講香港話,用繁體字,
胡虜外語,殘體字就上大陸先用.

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-3-16 02:37 PM 發表
英國脫歐亂局,彷彿面臨世界末日,國破家亡的情況。
香港高官子女,甚至公務員以政府資助,不是前往「大灣區」讀書,卻是前往這個「沒有末來」的地方讀書,豈不是奇哉怪也? ...
世上沒有比愛國心更方便更容易販賣的東西😎😎😎😎😎

引用:
原帖由 2017TTTT2017 於 2019-3-16 05:25 PM 發表

香港大把正人君子,義氣仔女,點會稀罕做出賣良知及人格的中共國共慘黨走狗香港特衰政府行騙長官.
林病柒鵝扮失億,出賣香港人就叻,當日對新界佬僭建又話依法辦理,決不容情,而家連陸正屍弱會嬅僭建都唔出聲.
個垃圾仔因為要投共做屌米高層,就任由大陸妖股來香港上市,不單搶香港人錢,仲攪衰香港金融中心個朵.而家仲昆D傻仔上大媽區,如果大媽區真系咁正,大陸人就唔會日日150X走落嚟喇.

香港人 ...
人類各種行為中,最為卑鄙無恥的是什麼? 權力的擁有者和諂媚權貴的人藏身於安全的場所,歌詠戰爭的偉大,用愛國心和犧牲精神的名目,強制將與自己無關的人送往戰場,這種行徑最是無恥。😱😱😱😱😱

引用:
原帖由 蘋果轉貼員 於 2019-3-16 02:37 PM 發表
香港高官子女,甚至公務員以政府資助,不是前往「大灣區」讀書,卻是前往這個「沒有末來」的地方讀書,豈不是奇哉怪也? ...
閣下的常理,真係同所有人唔同

唔通去USA日日等人槍殺   ??

引用:
原帖由 隨風隨緣 於 2019-3-16 03:21 PM 發表

以你地嘅智商
唔明好多野都好正常
你明唔明點解美國無理入侵伊拉克而無須要受制裁?
你明唔明點解尾國監聽德國大媽就無問題,自己無證據但就可以老屈中國監聽人,講到監聽係死罪
你明唔明毒果當年係溫州動車事件大篇幅多日報道,反而737死3百幾人就輕描淡寫?
呢啲又合常理咩? ...
你講果d完全合理

你問明唔明點解美國無理入侵伊拉克而無須要受制裁?

因為包括中共在內的聯合國安理會常任理事國通過決議案指責伊拉克有大殺傷力武器。老美除惡當然合理

你問點解尾國監聽德國大媽就無問題?
因為美,德兩國都係民主國家,又係盟國,一d問題都無?

你又問老美自己無證據但就可以老屈「中國」監聽人,講到監聽係死罪?

因為中共係獨裁國家,係同納粹一樣咁將諾貝爾和平獎得主困到死。當然不能俾任何機會呢d邪惡人渣國家監聽!

再講中共法例寫到明大陸公司有義務幫中共收集情報,你憑乜話屈中共監聽

你又問明唔明毒果當年係溫州動車事件大篇幅多日報道,反而737死3百幾人就輕描淡寫?

因為737係根據國際慣例去查證出事原因,咁重有乜好講呢?

反觀中共動車事件中快速掩埋唔使查,當然要大篇幅報導啦!你明未

你所問既野,答案係非常合常理咩

引用:
原帖由 劍無痕 於 2019-3-16 02:47 PM 發表
佢地係忠精黨員,為國家作準備,預備赤化全球,越王臥薪嘗膽,樓主唔係唔知呀
攞哂居留權準備安享晚年

引用:
咁井蛙寫作都係第一次見。

引用:
原帖由 劍無痕 於 2019-3-16 02:47 PM 發表
佢地係忠精黨員,為國家作準備,預備赤化全球,越王臥薪嘗膽,樓主唔係唔知呀
係嘅,係嘅。
各位市民請將子女送去大灣區落籍。
我們眾高官將義不容遲,有咁快得咁快送子女去歐美臥薪。

引用:
原帖由 yoyomamms 於 2019-3-17 02:40 PM 發表

咁井蛙寫作都係第一次見。
有機會去歐美留學係咁上下

咁你大口灣區有乜大學咁巴閉?即係北京有清華,上海有復旦,咁大口灣區係咪有復清大學

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]